Lekker en gezond!

Let’s eat more plants

Qua categorieën richten wij ons op ontbijt, sappen en smoothies, soepen, lunch, saladesbroodjes en taart en toet. Zo kunt u in een handomdraai op ieder gewenst moment van de dag, een voedzame en milieubewuste maaltijd op tafel te zetten. 

De dierlijke producten zoals melk, kaassoorten en eieren die wij gebruiken zijn van biologische oorsprong, zowel voor de levenskwaliteit van de dieren als de kwaliteit van onze producten. Om de flexitariërs onder ons tegemoet te komen, hebben wij bij enkele gerechten toch een vlees- of visoptie toegevoegd. Naar eigen inzicht kunt u hier wel of geen gebruik van maken. 

Verder gaat onze voorkeur uit naar vegetarische gerechten, gezien de academische onderzoeken die uitwijzen naar de vele voordelen voor de gezondheid die vlees- en visloos eten met zich meebrengt. Denk aan: een lager cholesterol gehalte, minder kans op hart- en vaatziekten en minder overgewicht. Tevens is het eten en verwerken van vlees en vis enorm belastend voor het milieu. Slechts één vleesloze dag in de week bespaart ongeveer evenveel broeikasgassen als een hele week geen auto rijden. Het motto van De Groene Artisanen is en blijft ‘Let’s Eat more Plants!’

Recepten van deze maand!

De nieuwe kook ideeën van deze maand!

Onze recepten zijn gebaseerd op de groenten- en fruit van de maand! En uiteraard met de uitgangspunten; gezond, lekker, vegetarisch én makkelijk samengesteld.

Chocolademousse van avocado’s

Chocolademousse van avocado’s

• 125 ml biologische kokosmelk
• 50 gr pure biologische chocolade
• 25 gr biologische cacao poeder
• 2 rijpe biologische avocado’s
• 2 handjes biologische frambozen
• kneepje biologische ahornsiroop
• wat blaadjes verse munt

Lees meer
Roggebrood met verse bietensalade

Roggebrood met verse bietensalade

• 4 plakken biologisch roggebrood
• 2 biologische rode bieten (voorgekookt)
• 1 biologische appel
• 1 eetlepel biologische mayonaise
• 1 eetlepel biologische yoghurt
• 1 biologische kleine rode ui
• 1 biologische citroen
• vers gemalen zout en peper

Lees meer
Rucola, rode biet, Gorgonzola en walnoten

Rucola, rode biet, Gorgonzola en walnoten

• 150 gr biologische rode biet (voorgekookt)
• 100 gr biologische rucola
• 1 biologische citroen
• 50 gr biologische Gorgonzola
• 2 handjes biologische walnoten
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1 eetlepel biologische bloemenhoning

Lees meer
Risotto met groene asperges, doperwten en munt

Risotto met groene asperges, doperwten en munt

• 350 gr biologische asperges
• 150 gr biologische doperwten (pot)
• 150 gr biologische risotto-rijst
• 40 gr biologische Parmezaan
• 1 biologische citroen
• 1 biologisch sjalot
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 1/2 biologisch bouillonblokje
• een handje vers muntblad
• vers gemalen peper en zout

Lees meer
aardbei-rabarbercake met peccannoten

aardbei-rabarbercake met peccannoten

• 110 gr biologische rabarber
• 110 gr biologische aardbeien
• 160 gr biologische bloem
• 120 gr ongezouten biologische roomboter
• 55 gr biologische rietsuiker
• 30 gr biologische pecannoten
• 2 zakjes vanillesuiker
• 1 eetlepel poedersuiker
• 1 snufje zout

Lees meer