De Groene Artisanen is voor al haar locaties een duurzame samenwerking aangegaan met HYGENIQ®.
Nu zijn we niet alleen met onze foodproducten, maar ook met onze reinigingsmiddelen verantwoord bezig.

HYGENIQ® ontwikkelt, produceert en distribueert 100% effectieve, groene en veilige schoonmaakoplossingen
op een duurzame manier.

  HYGENIQ® is een Nederlands bedrijf met meerdere jaren ervaring (2012) in het bedienen van de professionele markt met haar ontwikkelde reinigingsproducten gebaseerd op innovatieve en duurzame technologie.

  HYGENIQ® staat voor Hygiëne, Innovatie en Kwaliteit. 

  HYGENIQ® is toonaangevend in het niet gebruiken van niet-hernieuwbare, gevaarlijke en giftigechemicaliën.

  HYGENIQ® werkt onder het meest strikte duurzaamheidmanifest in de markten die we bedienen.

  HYGENIQ® is onlangs gecertificeerd met het Cradle to Cradle GOLD


  HYGENIQ® is verticaal geïntegreerd.

  HYGENIQ® heeft een volledige lijn van ecologische schoonmaakmiddelen.

  HYGENIQ® zoekt samenwerking met partners in de Retail die op zoek zijn naar een serieus alternatief voor de huidige generatie (chemische) schoonmaakmiddelen.  

  Aan de rand van het mooiste natuurgebied van Nederland, het Nationaal Park de Weerribben, ligt de zuivelboerderij van familie De Lange. Om precies te zijn, in “Klein Nederland”, het bruggetje over, langs het ooievaarsnest en dan rechtdoor…… rietvelden, graslanden en water, met daartussen afwisselend bomen. “Weerribben zuivel” heeft er voor gekozen het bedrijf aan te passen aan de omgeving: extensieve, biologische veehouderij, met daarnaast een ambachtelijk zuivelfabriekje.

  DE BIOLOGISCHE MELK VAN WEERRIBBEN ZUIVEL IS NU EXTRA GOED VOOR BOERENLANDVOGELS!  

  BOERENLANDVOGELS

  De biologische melk van Weerribben Zuivel voldoet vanaf half maart 2017 aan strenge criteria voor boerenlandvogels die opgesteld zijn door Vogelbescherming Nederland.

  Onze zuivel mag daarom vanaf die datum dan ook het logo van Vogelbescherming Nederland dragen. Wat hebben boerenlandvogels te maken hebben met zuivel? Veel! Door schaalvergroting in de landbouw zijn veel vogels verdwenen, die op de boerenerven en in weilanden broeden en hun voedsel zoeken. Daardoor wordt er in de Nederlandse weides steeds minder gefloten. “Zorg voor Rijke weides en red de boerenlandvogel”, zegt Vogelbescherming Nederland daarom. Weerribben Zuivel is het daarmee eens. Samen met Vogelbescherming Nederland zorgen wij voor bloemrijke weides vol vlinders en bijen, waarin niet alleen onze koeien heerlijk kunnen grazen maar ook de kenmerkende Nederlandse boerenlandvogels en hun kuikens goed gedijen.

  Maatregelen die wij nemen zijn stimuleren van kruidenrijk grasland, vernatting, behoud en herstel van streekeigen landschapselementen en broedgelegenheid op en rondom het erf. En wat denk je …….. Hiermee worden weidevogels en andere boerenlandvogels gered!

  Brood, onmisbaar bij elke lunch

  Goed eten dat beter smaakt. In je mond, in je hoofd én in je hart. Daarom is de keuze voor EVI brood voor elke lunch een verantwoord en smakelijk product. Het brood is vers, gezond en puur.

  brood met respect

  U eet met EVI een broodproduct dat niet alleen smakelijk is, maar vooral ook met respect voor mens en milieu, zowel op de korte als op de lange termijn. In onze ogen geeft dat de lunch een nóg betere beleving. Er komen namelijk geen chemische groei- en bestrijdingsmiddelen aan te pas. Zo houden de broodproducten hun natuurlijke levenskracht.

  evian in frankrijk

  Het graan voor EVI brood wordt verbouwd in het waterwingebied in de Evianstreek in Frankrijk. In dit gebied mogen de boeren niet preventief met bestrijdingsmiddelen werken omdat het een beschermd natuurgebied is met veel gletsjers die zorgen voor het bekende water uit de fles. Er wordt zorgvuldig met de natuur omgegaan en het graan wordt onbespoten geoogst.

  aantoonbaar gezond

  Het brood wordt op duurzame wijze geproduceerd van onbespoten granen en heeft daardoor heel karakteristieke eigenschappen. Het product vergt een langer bakproces en dat bevordert vervolgens weer de werking van onze darmflora. Het brood draagt hierdoor direct bij aan de gezondheid!

  • ZUIVER GESELECTEERD RAS
  • ÉÉN TARWE SOORT (GEEN MELANGE)
  • DE HELE KORREL WORDT VERMALEN  

  evi eigenschappen

  Er wordt gebruik gemaakt van één soort tarwe van een zuiver geselecteerd ras. De hele korrel wordt vervolgens gemalen en verwerkt, dit geeft een krokante bite en bevordert de kauweigenschappen. De gezonde vezels geven een eerlijke volle smaakbeleving.

  Koeien die hun leven lang melk geven en daarbij onder uitstekende leefomstandigheden in open stallen en groene weiden gehouden worden, leveren bijzonder vlees op. Door deze leefwijze krijgt het vlees een mooie structuur en een perfecte verhouding vlees en intramusculair vet. Bovendien is het duurzaam, omdat deze koeien zowel melk als vlees geven. Vandaar ook de naam ‘dubbeldoel koe’.

  premium select label

  Het vlees met de beste kwaliteit van de Hollandse dubbeldoel koe wordt voor Hocras geselecteerd. Dit geselecteerde vlees bevat het juiste vetmarmeringspercentage van intramusculair vet. Vlees van de dubbeldoel koe met het Premium Select label bevat gegarandeerd deze bijzondere eigenschappen.

  Australian maakt voortreffelijk koffie varianten. En de keuze die wij namens de Groene Artisanen hebben gemaakt zijn voornamelijk gestoeld op onderstaande uitgangspunten.

  biologisch

  Australian koffie wordt 100% biologisch geteeld. Zonder gebruik van pesticiden, kunstmest en andere chemische middelen behoudt onze biologische koffie haar pure, eerlijke smaak. Biologische geteelde koffie is echt beter voor de omgeving.

  Bij onze biologische koffie kiest men  liever voor schaduw dan pesticiden.

  De traditionele, natuurlijke manier van verbouwen heeft een kleinere opbrengst, maar levert een betere kwaliteit koffie op. Door schaduwplanten en bodembedekkers groeit de bes minder snel en krijgt daardoor meer tijd om volledig te rijpen. Dat is de reden dat biologische koffiebonen milder smaken dan niet-biologische.

  slow roasting

  Australian gaat voor de ultieme smaakbeleving en brandt haar bonen op basis van de ‘slow roast’ methode. Slowroasting is een  ambachtelijke techniek om de koffiebonen te bereiden.  Eigenlijk is dit een vertraagde vorm van branden, vandaar de term ‘slow roast’.

  Doordat het proces van roosteren langer duurt dan het gebruikelijke koffiebranden, krijgen de smaken die in de koffieboon zitten meer tijd om vrij te komen. Een steeds groter worden groep koffieliefhebbers ontdekt de laatste tijd echter de rijke en unieke smaak van ‘slow roast’ koffie.

  herleidbare herkomst

  Koffie vertelt een verhaal dat begint op de plantage. Deze oorsprong kun je via internet herleiden aan de hand van het unieke nummer boven de streepjescode op alle Australian verpakkingen.

  www.australianhomemade.com/koffie

  le nouveau chef

  Australian koffie wordt 100% biologisch geteeld. Zonder gebruik van pesticiden, kunstmest en andere chemische middelen behoudt onze biologische koffie haar pure, eerlijke smaak. Biologische geteelde koffie is echt beter voor de omgeving.

  Bij onze biologische koffie kiest men  liever voor schaduw dan pesticiden.

  De traditionele, natuurlijke manier van verbouwen heeft een kleinere opbrengst, maar levert een betere kwaliteit koffie op. Door schaduwplanten en bodembedekkers groeit de bes minder snel en krijgt daardoor meer tijd om volledig te rijpen. Dat is de reden dat biologische koffiebonen milder smaken dan niet-biologische.

  we care about the planet!

  Le Nouveau Chef staat niet alleen bekend om kwalitatief hoogwaardige producten en innovatieve ontwerpen, maar Le Nouveau Chef is ook vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid.

  Ook al is duurzaamheid een belangrijk onderwerp in de maatschappij, het is nog steeds moeilijk om duurzame stoffen te vinden die voldoen aan de eisen van de hoteliers en restaurants (zoals levensduur, maximale comfort, kleurechtheid en industriële bewassing).

  WELKE STOFFEN OF STANDAARDEN VALLEN ONDER HET GREEN CHOICE LABEL?

  Tencel
  TENCEL® is een duurzaam geproduceerde vezel, gemaakt van Eucalyptus hout. De chemicaliën die gebruikt worden tijdens de productie van TENCEL® worden bijna volledig (99.6%) hergebruikt. Tevens wordt er tijdens het proces een minimale hoeveelheid water verbruikt (slechts 1% ten opzichte van katoen). Bovendien wordt het eucalyptus hout gewonnen uit een verantwoord beheerd bos, met officieel FSC keurmerk. Voor TENCEL® is een proces ontwikkeld van chloorvrij bleken. TENCEL® is hierdoor volledig biologisch afbreekbaar. TENCEL® heeft de Europese Prijs voor het Milieu toegekend gekregen door de Europese Unie, vanwege het unieke productieproces.

  Fairtrade
  Het Fairtrade-keurmerk voor katoen en textiel garandeert een eerlijke prijs voor boeren en een milieuvriendelijke katoenteelt. De producten moeten voldoen aan standaarden die de boeren prijsgaranties geven en voor goede arbeidsomstandigheden zorgen.

  Biologisch Katoen
  Biologisch katoen wordt geproduceerd en gecertificeerd volgens de biologische landbouw normen. De productie ondersteunt de gezondheid van de bodem, ecosystemen en de mensen door het gebruik van natuurlijke processen in plaats van kunstmatige toevoegingen. De biologische katoenteelt staat het gebruik van giftige chemicaliën of genetisch gemodificeerde organismen niet toe, hetgeen beter is voor mens en milieu.

  Recyclet PET Polyester
  Met deze methode worden plastic PET flessen gerecycled tot Polyester. Deze PET flessen worden normaliter naar een stortplaats gebracht waar ze schaden aanrichten voor de natuur. Tijdens de productie van Recyclet PET Polyester is er minder lucht, water en bodemverontreiniging dan tijdens de productie van niet- gerecyclede polyester.

  Privacy Policy  |  Facebook  |  Instagram  |  E-mail

  Copyright De Groene Artisanen  |  All Rights Reserved