Lekker en gezond!

Let’s eat more plants

Qua categorieën richten wij ons op ontbijt, sappen en smoothies, soepen, lunch, saladesbroodjes en taart en toet. Zo kunt u in een handomdraai op ieder gewenst moment van de dag, een voedzame en milieubewuste maaltijd op tafel te zetten. 

De dierlijke producten zoals melk, kaassoorten en eieren die wij gebruiken zijn van biologische oorsprong, zowel voor de levenskwaliteit van de dieren als de kwaliteit van onze producten. Om de flexitariërs onder ons tegemoet te komen, hebben wij bij enkele gerechten toch een vlees- of visoptie toegevoegd. Naar eigen inzicht kunt u hier wel of geen gebruik van maken. 

Verder gaat onze voorkeur uit naar vegetarische gerechten, gezien de academische onderzoeken die uitwijzen naar de vele voordelen voor de gezondheid die vlees- en visloos eten met zich meebrengt. Denk aan: een lager cholesterol gehalte, minder kans op hart- en vaatziekten en minder overgewicht. Tevens is het eten en verwerken van vlees en vis enorm belastend voor het milieu. Slechts één vleesloze dag in de week bespaart ongeveer evenveel broeikasgassen als een hele week geen auto rijden. Het motto van De Groene Artisanen is en blijft ‘Let’s Eat more Plants!’

Recepten van deze maand!

De nieuwe kook ideeën van deze maand!

Onze recepten zijn gebaseerd op de groenten- en fruit van de maand! En uiteraard met de uitgangspunten; gezond, lekker, vegetarisch én makkelijk samengesteld.

Mangoballen met cashewnoten en citroen

Mangoballen met cashewnoten en citroen

Aantal ballen ± 12 INGREDIËNTEN 100 gr gedroogde biologische mango 1/2 biologische citroen 200 gr biologische cashewnoten (ongezouten) 4 eetlepels biologische kokosrasp BEREIDING Week de gedroogde mango en cashewnoten 20 minuten in heet water, giet af en laat even...

Lees meer
Toast met avocado, spinazie en een gekookt eitje

Toast met avocado, spinazie en een gekookt eitje

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 4 sneetjes wit brood (EVI) 2 handjes biologische spinazie 2 biologische avocado’s 2 biologische eieren   1/2 biologische citroen 1 eetlepel biologische kokosolie v ers gemalen peper en zout BEREIDING Breng een pannetje met water...

Lees meer
Salade spinazie, komkommer tomaat en rode ui

Salade spinazie, komkommer tomaat en rode ui

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 125 gr biologische spinazie 125 gr biologische cherrytomaatjes 1/2 biologische komkommer 1 biologische rode ui 1 biologische granaatappel   2 handjes biologische cashewnoten 1/2 biologische citroen 1 eetlepel biologische...

Lees meer
Conchiglie met spinazie en groene pesto

Conchiglie met spinazie en groene pesto

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische Conchiglie 250 gr biologische spinazie 1 biologische ui   2 eetlepels biologische groene pesto 1 eetlepel biologische olijfolie wat Parmezaanse kaas BEREIDING Kook de Conchiglie zoals aangegeven op de...

Lees meer
Bloemkoolsoep met tomaat en kikkererwten

Bloemkoolsoep met tomaat en kikkererwten

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 1 kleine biologische bloemkool 1 biologische vleestomaat 1 pot biologische kikkererwten 2 eetlepels biologische crème fraîche 1 biologisch groentebouillon blokje 1 eetlepel biologische olijfolie   1 biologische ui 1/2 theelepel...

Lees meer
Smoothie met spinazie, blauwe bessen en appel

Smoothie met spinazie, blauwe bessen en appel

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 100 gr biologische spinazie 100 gr biologische blauwe bessen 1 biologische appel 1 biologische banaan 250 ml kokoswater BEREIDING Schil de appel, halveer deze en verwijder het klokhuis. Spoel de spinazie onder stromend water schoon en...

Lees meer
Sinaasappel pannenkoekjes met ahorn siroop

Sinaasappel pannenkoekjes met ahorn siroop

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 125 gr biologische speltbloem 125 ml biologische halfvolle melk 125 gram verse sinaasappelsap 1 biologische handsinaasappel 2 biologische eieren roomboter of kokosolie BEREIDING Doe de bloem in een kom en schenk de melk erbij. Mix het...

Lees meer