let's eat more plants

De recepten van De Groene Artisanen zijn met de uitgangspunten zijn gezond, lekker, makkelijk en vegetarisch* samengesteld en zijn daarnaast snel en eenvoudig te bereiden.

De gerechten zijn een uitkomst om in een handomdraai, en op ieder gewenst moment van de dag, een voedzame en milieubewuste maaltijd op tafel te zetten. 

Onze voorkeur gaat uit naar vegetarische gerechten, gezien de academische onderzoeken die uitwijzen naar de vele voordelen voor de gezondheid die vlees- en visloos eten met zich meebrengt. Denk aan: een lager cholesterol gehalte, minder kans op hart- en vaatziekten en minder overgewicht. Tevens is het eten en verwerken van vlees en vis enorm belastend voor het milieu. Slechts één vleesloze dag in de week bespaart ongeveer evenveel broeikasgassen als een hele week geen auto rijden.

Het motto van De Groene Artisanen is en blijft ‘Let’s Eat more Plants!’

*Om de ‘parttime’ vegetariërs onder ons tegemoet te komen, hebben wij er bij enkele gerechten toch een vlees- of vis optie bij bedacht, zodat dit naar eigen inzicht kan worden toegevoegd. Wél maken wij soms gebruik van dierlijke producten, zoals; melk, kaassoorten en eieren, echter wel van biologische oorsprong, zowel voor de levenskwaliteit van de dieren als de kwaliteit van de producten.

Privacy Policy  |  Facebook  |  Instagram  |  E-mail

Copyright De Groene Artisanen  |  All Rights Reserved