Lekker en gezond!

Let’s eat more plants

Qua categorieën richten wij ons op ontbijt, sappen en smoothies, soepen, lunch, saladesbroodjes en taart en toet. Zo kunt u in een handomdraai op ieder gewenst moment van de dag, een voedzame en milieubewuste maaltijd op tafel te zetten. 

De dierlijke producten zoals melk, kaassoorten en eieren die wij gebruiken zijn van biologische oorsprong, zowel voor de levenskwaliteit van de dieren als de kwaliteit van onze producten. Om de flexitariërs onder ons tegemoet te komen, hebben wij bij enkele gerechten toch een vlees- of visoptie toegevoegd. Naar eigen inzicht kunt u hier wel of geen gebruik van maken. 

Verder gaat onze voorkeur uit naar vegetarische gerechten, gezien de academische onderzoeken die uitwijzen naar de vele voordelen voor de gezondheid die vlees- en visloos eten met zich meebrengt. Denk aan: een lager cholesterol gehalte, minder kans op hart- en vaatziekten en minder overgewicht. Tevens is het eten en verwerken van vlees en vis enorm belastend voor het milieu. Slechts één vleesloze dag in de week bespaart ongeveer evenveel broeikasgassen als een hele week geen auto rijden. Het motto van De Groene Artisanen is en blijft ‘Let’s Eat more Plants!’

Recepten van deze maand!

De nieuwe kook ideeën van deze maand!

Onze recepten zijn gebaseerd op de groenten- en fruit van de maand! En uiteraard met de uitgangspunten; gezond, lekker, vegetarisch én makkelijk samengesteld.

In chocolade gedipte appels

In chocolade gedipte appels

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 2 biologische appels (Rode Topaz / Red Delicious) 1 reep biologische pure chocolade (Australian Snapper 85%) 2 lange houten prikkers BEREIDING Breng een steelpan met een laagje water aan de kook en zorg dat je een schaal hebt die...

Lees meer
Bagel cream cheese met rucola, tomaat en avocado

Bagel cream cheese met rucola, tomaat en avocado

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 2 witte biologische bagels 1 biologische avocado 4 biologische cherrytomaatjes een handje biologische rucola 50 gr biologische cream cheese paar stengels verse bieslook vers gemalen peper BEREIDING Bak de bagels af in de oven zoals...

Lees meer
Salade van winterpostelein met olijf en tomaat

Salade van winterpostelein met olijf en tomaat

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 1 bosje biologische winterpostelein 1 biologische Roma tomaat 100 gr biologische zwarte olijven (gedroogd) 60 gr ongebrande biologische walnoten 2 eetlepels biologische olijfolie 1 eetlepel biologische balsamicoazijn vers gemalen peper...

Lees meer
Schorseneren met parelgort, boerenkool  en tofu

Schorseneren met parelgort, boerenkool en tofu

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische schorseneren 150 gr biologische parelgort 150 gr biologische boerenkool 150 gr pittig gekruide tofu reepjes 1 eetlepel biologische speltbloem   1 eetlepel biologische olijfolie 1 biologische groentebouillon...

Lees meer
Romige Schorsenerensoep met peterselie en hazelnoot

Romige Schorsenerensoep met peterselie en hazelnoot

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 400 gr biologische schorseneren 1 biologische zoete aardappel 100 ml biologische kookroom 1 biologische ui 1 handje biologische hazelnoten    2 eetlepel biologische olijfolie paar takjes verse peterselie 1 biologische...

Lees meer
Smoothie boerenkool met appel en limoen

Smoothie boerenkool met appel en limoen

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 150 gr biologische boerenkool 1 biologische appel (Santana) 1 biologische limoen 250 ml kokoswater 1 eetlepel biologische bloemenhoning BEREIDING Schil de appel, halveer deze en verwijder het klokhuis. Spoel de boerenkool onder...

Lees meer
Overnight oats met banaan en amandel

Overnight oats met banaan en amandel

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 100 gr biologische havermout 300 ml biologische havermelk 1 biologische banaan 1 eetlepel biologische lijnzaad 1 eetlepel biologische amandelen 1 theelepel kaneel BEREIDING Meng de havermout met de havermelk en de lijnzaad en verdeel...

Lees meer