Lekker en gezond!

Let’s eat more plants

Qua categorieën richten wij ons op ontbijt, sappen en smoothies, soepen, lunch, saladesbroodjes en taart en toet. Zo kunt u in een handomdraai op ieder gewenst moment van de dag, een voedzame en milieubewuste maaltijd op tafel te zetten. 

De dierlijke producten zoals melk, kaassoorten en eieren die wij gebruiken zijn van biologische oorsprong, zowel voor de levenskwaliteit van de dieren als de kwaliteit van onze producten. Om de flexitariërs onder ons tegemoet te komen, hebben wij bij enkele gerechten toch een vlees- of visoptie toegevoegd. Naar eigen inzicht kunt u hier wel of geen gebruik van maken. 

Verder gaat onze voorkeur uit naar vegetarische gerechten, gezien de academische onderzoeken die uitwijzen naar de vele voordelen voor de gezondheid die vlees- en visloos eten met zich meebrengt. Denk aan: een lager cholesterol gehalte, minder kans op hart- en vaatziekten en minder overgewicht. Tevens is het eten en verwerken van vlees en vis enorm belastend voor het milieu. Slechts één vleesloze dag in de week bespaart ongeveer evenveel broeikasgassen als een hele week geen auto rijden. Het motto van De Groene Artisanen is en blijft ‘Let’s Eat more Plants!’

Recepten van deze maand!

De nieuwe kook ideeën van deze maand!

Onze recepten zijn gebaseerd op de groenten- en fruit van de maand! En uiteraard met de uitgangspunten; gezond, lekker, vegetarisch én makkelijk samengesteld.