Aantal personen ±2-3
Broodje hummus met bieslook en peterselie

Ingrediënten

• 4 sneetjes volkorenbrood (EVI brood)
• 400 gr biologische kikkererwten
• 1 theelepel tahin
• 1 biologische citroen
• wat verse bieslook
• wat verse peterselie
• 1 theelepel biologische olijfolie
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Snij de citroen door midden en knijp wat citroensap uit in een kom.

2. Voeg daarna de kikkererwten, de tahin en de olijfolie toe.

3. Pureer met een staafmixer alles fijn en ga net zolang door tot het een romig geheel is.

4. Maak de hummus op smaak met wat vers gemalen peper en zout. Zet het even aan de kant.

5. Snij nu de verse bieslook en peterselie fijn en zet dit ook even aan de kant.

6. Pak het volkoren brood en smeer de hummus op het brood.

7. Maak het af met de fijn gesneden bieslook en de peterselie.

Tips

Enjoy!

Printversie in PDF
Share This