Aantal personen ±2
Wortelsoep met kokosmelk

Ingrediënten

• 5 biologische winterpenen
• 1 biologische sinaasappel
• 100 ml biologische kokosmelk
• 1 biologische ui
• verse gember
• 1 theelepel gemalen koriander
• 1 teentje knoflook
• 500 ml groentebouillon
• 1 eetlepel kokosolie

Dit heb je nodig: staafmixer

Bereiding

1. Snij de ui en knoflook fijn, rasp de gemberwortel, schil de winterpeen en snij deze in plakjes.

2. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui en knoflook, voeg daarna de winterpeen toe.

3. Schenk de kokosmelk en de bouillon bij de groenten in de pan en laat deze 15 minuten zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.

4. pers daarna de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan de soep.

5. Pureer de soep met een staafmixer en breng de soep op smaak met zout en peper.

Tips

Printversie in PDF
Share This