Lunchrecepten

Warm lunchen

Warm lunchen heeft meerdere voordelen. Het bevat vaak minder suikers dan een ‘normale’ lunch. Een complete maaltijd is vaak rijk aan gezonde voedingsstoffen en daarnaast is je lichaam vaak actiever in de middag. En dat geldt ook voor je spijsvertering! 

Conchiglie met spinazie en groene pesto

Conchiglie met spinazie en groene pesto

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische Conchiglie 250 gr biologische spinazie 1 biologische ui   2 eetlepels biologische groene pesto 1 eetlepel biologische olijfolie wat Parmezaanse kaas BEREIDING Kook de Conchiglie zoals aangegeven op de...

Lees meer
Pittige rode linzen met tomaat  en groene peper

Pittige rode linzen met tomaat en groene peper

Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 200 gr biologische rode linzen 200 ml biologische kokosmelk 100 ml biologische kookroom 3 biologische tomaten 1 biologische groene peper 1 biologische ui   1 biologische groentebouillonblokje 2 eetlepels biologische gele curry...

Lees meer
Schorseneren met parelgort, boerenkool  en tofu

Schorseneren met parelgort, boerenkool en tofu

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische schorseneren 150 gr biologische parelgort 150 gr biologische boerenkool 150 gr pittig gekruide tofu reepjes 1 eetlepel biologische speltbloem   1 eetlepel biologische olijfolie 1 biologische groentebouillon...

Lees meer
Pompoencurry met bloemkool en naanbrood

Pompoencurry met bloemkool en naanbrood

Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 1 biologische flespompoen 1 kleine biologische bloemkool 200 gr biologische spinazie 1 groenten bouillonblokje 200 ml biologische kokosmelk 2 eetlepels biologische olijfolie   1 biologische ui 2 theelepels kerrie 1 biologische...

Lees meer
Risotto met paddenstoelen, venkel en Parmezaan

Risotto met paddenstoelen, venkel en Parmezaan

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische risotto rijst 200 gr biologische paddenstoelen 1/2 biologische venkel 75 gr biologische Parmezaan 3 takjes verse biologische tijm 1 biologische rode peper   1/2 biologische citroen 1 biologische ui 3 eetlepels...

Lees meer
Penne rigate met artisjok en visvrije tonijn

Penne rigate met artisjok en visvrije tonijn

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 200 gr biologische penne rigate  100 gr visvrij tonijn 100 gr biologische artisjokharten 1 eetlepel biologische olijfolie 5 stengels biologische bieslook 1/2 biologische citroen vers gemalen zout en peper BEREIDING Kook de penne...

Lees meer
Raapstelen met gnocchetti en verse groene pesto

Raapstelen met gnocchetti en verse groene pesto

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 200 gr biologische raapstelen 200 gr biologische spelt gnocchetti (Zaccagni) bosje verse basilicum 1/2 biologische citroen   45 gr biologische geraspte Parmezaan 30 gr biologische pijnboompitten 4 eetlepels biologische olijfolie...

Lees meer
Gegratineerde witlof met champignons

Gegratineerde witlof met champignons

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 500 gr biologische witlof 250 gr biologische kastanje champignons 250 biologische penne rigate 100 ml biologische plantaardige room 80 gr biologisch geraspte oude kaas 1 eetlepel biologische kokosolie 1 biologische ui vers gemalen...

Lees meer
Gegratineerde bloemkool met citroen en Parmezaan

Gegratineerde bloemkool met citroen en Parmezaan

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische caserecce 1 biologische bloemkool 40 gr biologische Parmezaan 1 biologische citroen vers gemalen peper en zout BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes en spoel ze in een...

Lees meer
Spaghetti met paksoi, mango en ongezouten pinda’s

Spaghetti met paksoi, mango en ongezouten pinda’s

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 250 gr biologische spaghetti  1 biologische paksoi 1 biologische mango 1 handje biologische ongezouten pinda’s 1 biologische ui 2 eetlepels biologische olijfolie vers gemalen zout BEREIDING Kook de pasta zoals aangegeven op de...

Lees meer
Poké bowl met champignons, paprika en rode kool

Poké bowl met champignons, paprika en rode kool

Aantal personen ± 4 INGREDIËNTEN 250 gr biologische sushi rijst 250 gr biologische champignons 1/2 biologische rode kool 2 eetlepels biologische sushi azijn 1 eetlepel kokosolie 1 rode biologische paprika   1 gele biologische paprika 1 groene biologische paprika...

Lees meer
Lasagne met gemengde paddenstoelen

Lasagne met gemengde paddenstoelen

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 250 gr gemengde biologische paddenstoelen 6 biologische lasagne vellen 30 gr geraspte Parmezaan 1 teentje biologische knoflook 1 eetlepel biologische olijfolie vers gemalen peper en zout 25 gr biologische grasboter (Weerribben)  ...

Lees meer
Fusille met pompoen, tijm en pijnboompitten

Fusille met pompoen, tijm en pijnboompitten

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 1/2 biologische flespompoen 250 gr biologische fusilli  2 eetlepels biologische olijfolie 60 gr biologische geraspte kaas (Weerribben) 2 eetlepels biologische pijnboompitten 2 takjes verse tijm vers gemalen peper en zout BEREIDING...

Lees meer
Biologische taco’s met maïs-wortel salade

Biologische taco’s met maïs-wortel salade

Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 6 biologische taco schelpen 1/2 biologische ijsbergsla 100 gr biologische maïskorrels 50 gr biologische volle yoghurt 1 biologische rode ui 1 biologische wortel   1 biologische limoen 1 eetlepel biologische olijfolie 1 eetlepel...

Lees meer
Spinazie met kikkererwten en champignons

Spinazie met kikkererwten en champignons

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 400 gr biologische spinazie 1 pot biologische kikkererwten 1 bakje biologische champignons 2 takjes tijm 1 eetlepel kokosolie ver gemalen peper en zout BEREIDING Was de spinazie in een vergiet onder stromend water schoon en droog dit...

Lees meer
Tortilla’s met linzen, paprika, tomaat en koriander

Tortilla’s met linzen, paprika, tomaat en koriander

Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 4 vellen biologische tortilla’s 1 pot biologische linzen 1 biologische rode paprika 1 biologische oranje paprika 1 biologische gele paprika   100 gr biologische cherry tomaatjes 1 eetlepel kokosolie 2 handjes verse koriander...

Lees meer
Courgette noedels met paprika, koriander en pinda’s

Courgette noedels met paprika, koriander en pinda’s

Aantal personen ± 3 INGREDIËNTEN 2 biologische courgettes 1 biologische rode paprika 1 biologische oranje paprika 1 biologische groene peper 1 teentje biologische knoflook 1 biologisch sjalotje 1 handje verse koriander   1 handje ongezouten pinda’s 1 handje verse...

Lees meer
Risotto met doperwten, asperges en Parmezaan

Risotto met doperwten, asperges en Parmezaan

Aantal personen ± 3-4 INGREDIËNTEN 500 gr groene asperges 250 gr biologische peultjes 300 gr risotto rijst 1 liter biologische groentebouillon 60 gr ongezouten roomboter   60 gr Parmezaan 1 biologische citroen 2 takjes verse munt vers gemalen peper en zout...

Lees meer
Spaghetti met asperges en geitenkaas saus

Spaghetti met asperges en geitenkaas saus

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 200 gr biologische spaghetti (Zaccagni) 8 biologische asperges 75 ml biologische crème fraîche 75 gr zachte biologische geitenkaas 1 eetlepel biologische olijfolie een handje verse bladpeterselie BEREIDING Snijd de onderkantjes van...

Lees meer