Aantal personen ±3-4
Appel speltpannenkoekjes

Ingrediënten

• 250 ml biologische halfvolle melk (Weerribben)
• 150 gr biologische speltbloem
• 2 biologische appels
• 2 biologische eieren
• 1 theelepel kaneel
• kokosolie om in te bakken

Bereiding

1. Doe de melk, bloem, kaneel en de eieren in een kom en mix het tot een mooi beslag.

2. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.

3. Snij de appels in smalle horizontale plakken.

4. Verwarm een beetje kokosolie in de koekenpan. Zet het vuur vervolgens laag.

5. Haal een plak appel door het beslag in en bak deze in de koekenpan om en om goudbruin.

6. Herhaal dit tot alle appelpannenkoekjes gebakken zijn. Meerdere plakken kunnen tegelijk gebakken worden, dit is wel afhankelijk van de grootte van je koekenpan.

Tips

Printversie in PDF
Share This