Aantal personen ± 3-4

gegratineerde bloemkool metgegratineerde bloemkool met citroen en parmezaangegratineerde bloemkool met citroen en parmezaan DGA bedrijfscatering citroen en parmezaan

Biologische taco’s met maïs-wortel salade

INGREDIËNTEN

  • 6 biologische taco schelpen

  • 1/2 biologische ijsbergsla

  • 100 gr biologische maïskorrels

  • 50 gr biologische volle yoghurt

  • 1 biologische rode ui

  • 1 biologische wortel

 

  • 1 biologische limoen

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 1 eetlepel biologische bloemenhoning

  • 1 eetlepel witte balsamico azijn

  • 1 takje biologische platte peterselie

  • vers gemalen peper en zout

BEREIDING

Verwarm de oven op 150 graden voor. Rasp de wortel schoon en gebruik een Spirelli om er slierten van te maken. Snij dan de ijsbergsla heel fijn en maak de rode ui schoon en snij deze in flinter dunne plakjes en haal dan de ringen uit elkaar. Doe de wortel, de rode ui, de maïskorrels en de ijsbergsla in een kom en meng het door elkaar. Zet het even aan de kant. Doe vervolgens de yoghurt, de olijfolie, de honing, het sap van de limoen en de azijn in een kommetje en roer het door elkaar. Maak het op smaak met wat peper en zout. Meng de dressing dan door de mais-wortel salade. Bak de taco’s in 10 minuten af en vul daarna de taco’s met de mais-wortel salade. Knip als finishing touch wat verse peterselie over de taco’s.

Klik hier voor de printversie (PDF).

Share This