Aantal personen 2-3

Couscous met groene asperges, doperwten en radijs | DGA Bedrijfscatering

Ingrediënten

  • 200 gr biologische groene asperges

  • 100 gr verse biologische doperwten

  • 3 biologische radijsjes

  • 2 kopjes biologische couscous

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • een handje verse biologische bieslook

  • vers gemalen peper

bereiding

Doe 2 kopjes couscous in een pan en voeg daar 2 kopjes kokend water en 1 eetlepel olijfolie bij. Roer dit even door elkaar en doe de deksel op de pan. Zet dit even aan de kant. Spoel dan de asperges onder stromend water schoon, verwijder de onderkant en snij ze in grove stukken. Doe de asperges in een steelpan en vul deze met kokend water. Laat dit 5 minuten staan en giet het dan af. Spoel dan de radijsjes schoon en droog ze even na met wat keukenpapier. Snij ze dan in flinterdunne plakjes en zet dit even aan de kant. Snij ook de bieslook in kleine stukjes. Prik dan met een vork de couscous uit elkaar en voeg de bieslook toe (hou wat apart voor de garnering) en meng het door elkaar. Pak een grote kom en doe daar de stukken asperges, de erwten, de schijfjes radijs en de couscous in. Meng dit voorzichtig door elkaar en schep dan de salade in de kommen. Maak het geheel af met wat verse bieslook en vers gemalen peper.

Aantal personen 2-3

Allergenen veldsla met geitenkaas, walnoten en honing DGA bedrijfscatering

veldsla met geitenkaas, walnoten en honing

Ingrediënten

  • 150 gr biologische veldsla

  • 125 gr biologische geitenkaas

  • 100 gr biologische walnoten

  • 2 eetlepels biologische bloemenhoning

bereiding

Spoel de veldsla in een vergiet onder stromend water schoon en laat het goed uitlekken. Droog het even na met wat keukenpapier en verdeel de veldsla over diepe borden. Snij dan de geitenkaas in plakjes en leg deze op de veldsla. Breek de walnoten in wat kleinere stukjes en verdeel deze dan over de salade. Maak het geheel af met wat bloemenhoning.

Aantal personen 2-3

Salade van spinazie, avocado, kikkererwten en komkommer

Ingrediënten

  • 250 gr biologische kikkererwten uit pot

  • 250 gr biologische babyspinazie

  • 100 gr biologische cherrytomaatjes

  • 1 biologische avocado

  • 1/2 biologische komkommer

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 1 biologische limoen

  • een handje biologische peterselie

  • vers gemalen chilivlokken

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Spoel de spinazie in een vergiet onder stromend water schoon en droog even na met wat keukenpapier. Doe dit ook met de cherrytomaatjes en de komkommer. Snij de komkommer in plakjes en halveer deze. Snij dan de tomaatjes door midden en halveer dan de avocado en verwijder de pit en de schil. Snij beide helften in partjes en dan in stukjes. Zet alles even aan de kant en pak een schaaltje. Doe daar de olijfolie in en pers het sap van één helft van de limoen erbij. Maak op smaak met wat vers gemalen chilivlokken, peper en zout. Pak nu de borden en verdeel de babyspinazie over de borden. Giet het vocht af van de kikkererwten en verdeel dan de kikkererwten, de cherrytomaatjes, de komkommer en de stukjes avocado over de spinazie. Knip of scheur nu de peterselie en verdeel deze ook over de borden. Maal nu wat peper, zout en chilipeper over de salade en serveer de dressing ernaast.

Aantal personen ± 2-3

Allergenen recept salades geroosterde pastinaak met rucola en appel DGA bedrijfscatering vegetarisch

geroosterde pastinaak met rucola en appel

Ingrediënten

  • 200 gr biologische rucola

  • 125 gr biologische Feta

  • 1 biologische pastinaak

  • 1 biologische appel

  • 1 biologische paprika

  • 1/2 biologische citroen

  • een handje biologische walnoten

  • 2 eetlepels biologische olijfolie

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Schil dan de pastinaken en snij ze in dunne plakjes. Doe dan 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de plakjes pastinaak om en om goudbruin. Zet de oven op grillstand en leg de plakjes pastinaak in een ruime ovenschaal. Maal er wat peper en zout overheen en zet dit ongeveer 20 minuten in de oven. Schil dan de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in blokjes. Spoel dan de paprika schoon, snij de top eraf en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika daarna in repen. Zet beide even aan de kant. Doe dan 1 eetlepel olijfolie in een schaaltje en voeg het sap van één helft van de citroen toe. Maak op smaak met wat peper en zout en roer het even goed door. Pak nu de borden en verdeel de rucola erover. Verdeel dan de blokjes appel en reepjes paprika over de rucola. Haal de pastinaak uit de oven en verdeel ook deze over de borden. Verkruimel als finishing touch de Feta en de walnoten de salade. Serveer de dressing naast de salade.

Aantal personen ± 2-3

boerenkoolsalade met venkel, appel en walnoot

Ingrediënten

  • 300 gr biologische boerenkool

  • 1/2 biologische venkel

  • 75 gr biologische granaatappelpitjes

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 1 handje amandelen

  • 1 handje sesamzaadjes

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Spoel de boerenkool in een vergiet onder stromend water schoon en laat dit goed uitlekken. Doe de kokosolie in een wokpan en verhit de olie. Droog de boerenkool even na met wat keukenpapier en doe deze dan in de pan. Maal er wat verse peper en zout overheen, schep de boerenkool even om en haal deze dan meteen uit de pan en schep de boerenkool in een schaal. Breek dan de amandelen tot kleine stukjes en zet dit even aan de kant. Maak daarna de venkel schoon, halveer deze en snij één helft in hele kleine stukjes. Bewaar de andere helft voor de venkelcake of een ander gerecht. Voeg nu de stukjes venkel en de stukjes amandel bij de boerenkool en schep dit even om. Verdeel als finishing touch de granaatappelpitjes en de sesamzaadjes over de salade heen.

Aantal personen ± 2-3

Allergenen recept bietenblad rucola rode biet geitenkaas biologisch DGA bedrijfscatering

bietenblad en rucola met rode biet en geitenkaas

Ingrediënten

  • 100 gr biologische bietenblad

  • 100 gr biologische rucola

  • 150 gr voorgekookte biologische rode biet

  • 125 gram biologische geitenkaas

  • 1 biologische sinaasappel

  • 2 eetlepels biologische olijfolie

  • vers gemalen zwarte peper

  • vers gemalen zeezout

bereiding

Pak de gekookte bietjes en snij deze in dikke plakken, daarna in dikke repen en daarna in blokjes. Zet dit even aan de kant. Pak nu de sinaasappel en snij deze door midden. Pers het sap van de helften met een vork uit in een schaaltje en voeg daar de olijfolie toe. Maal er wat zwarte peper en zeezout overheen en roer dit even goed door. Pak nu diepe borden en verdeel de bietenblad en rucola erover. Verdeel dan de blokjes biet over de sla en kruimel dan de geitenkaas eroverheen. Serveer de dressing naast de salade.

Aantal personen ± 2-3

Allergenen salade boekweit cherrytomaatjes en rode ui

salade met boekweit, cherrytomaatjes en rode ui

Ingrediënten

  • 250 gr gemengde biologische

  • sla 100 gr biologische boekweitkorrels

  • 100 gr biologische cherrytomaten

  • 1 biologische rode ui

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 1 biologische citroen

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Breng een pan met water aan de kook en kook de boekweitkorrels in 8 minuten beetgaar. Giet het af, prik het even los met een vork indien nodig en laat het even afkoelen. Maak de rode ui schoon en snij deze in dunne plakken. Zet dit even aan de kant. Spoel de cherrytomaten onder stromend water schoon en droog het even na met wat keukenpapier. Halveer dan de cherrytomaten en zet dit even aan de kant. Doe de olijfolie in een kommetje en voeg het sap van één helft van de citroen erbij. Maal er dan wat peper en zout bij en roer het even door. Pak diepe borden en verdeel de gemengde sla over de borden. Schep dan de boekweit over de sla heen. Pak daarna de dunne plakjes rode ui en maak er ringen van door ze uit elkaar te duwen, Verdeel dit samen met de cherrytomaten over de salade. Schep nu met een lepel de olijf-citroen dressing over de borden en maak het geheel af met wat vers gemalen peper en zout.

Aantal personen ± 2-3

1909_Allergenen_salade_rucola_ananas_komkommer_DGA

salade rucola, ananas en komkommer

Ingrediënten

  • 1/2 biologische ananas

  • 100 gr biologische rucola

  • 1 biologische komkommer

  • 1 biologische limoen

  • 2 eetlepels biologische olijfolie

  • 1 eetlepel biologische bloemenhoning

  • vers gemalen chilivlokken

bereiding

Pak de ananas en snij de bovenkant en de onderkant er vanaf. Snij de ananas horizontaal door midden en verwijder één helft de schil en snij deze daarna in plakken. Snij de plakken in repen en verwijder de kern uit de ananas repen. Snij daarna de repen in blokjes en zet dit even aan de kant. Pak de andere helft van de ananas in met folie en bewaar deze voor gegrilde ananas of voor een andere recept. Pak nu de komkommer en was deze onder stromend water schoon en droog even na met wat keukenpapier. Snij de komkommer daarna in brede plakken en snij de plakken in vieren. Pak nu de limoen en snij deze door midden. Snij 1 helft in plakken en halveer deze. Pers de andere helft uit in een schaaltje en voeg daar de olijfolie en de honing aan toe. Maal er wat chilivlokken overheen en roer dit even goed door. Pak nu diepe borden en verdeel de rucola erover. Verdeel dan de blokjes ananas en de komkommer over de rucola. Pak als laatst de limoen-chilidressing en verdeel deze over de salade. Maak het geheel af met een schijfje limoen en naar wens wat ver gemalen chilivlokken.

Aantal personen ± 3-4

Allergenen_salade_tomaat_rode_ui_wateremeloen_feta_DGA

salade met tomaat, rode ui, watermeloen en feta

Ingrediënten

  • 1 krop biologische botersla

  • 2 biologische roma tomaten

  • 1 handje biologische gemixte cherry tomaatjes

  • 1 biologische trostomaat

  • 1 halve biologische watermeloen

  • 1 biologische rode ui

  • 1 biologische sinaasappel

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 150 gr biologische Feta

bereiding

Snij de stronk uit de krop sla en was de bladeren. Droog de sla in een slacentrifuge of met wat keukenpapier. Scheur of snij daarna de sla in dunne repen en doe dit in een grote kom. Was daarna de tomaatjes en droog ze met wat keukenpapier. Halveer de kleine tomaatjes en snij de grote tomaten in parten. Doe de stukjes tomaat in een aparte kom en zet dit ook even aan de kant. Pak nu de sinaasappel en snij deze door midden. Pers daarna met een vork het sap van de sinaasappel in een bakje en voeg de olijfolie toe. Roer het even door en doe de dressing bij de tomaten. Maak de rode ui schoon en snij deze in dunne ringen. Voeg deze bij de sla. Pak nu de watermeloen en snij deze in parten. Verwijder van de parten de pitten en maak dan inkepingen in de parten. Zo houd je na het verwijderen van de schil allemaal mooie stukjes watermeloen over. Voeg nu de tomaten bij de sla, schep het even om en voeg daarna de stukjes watermeloen toe. Schep dit nogmaals even om, pak dan de borden en verdeel de slalade over de borden. Maak het geheel af door de Feta over de salade te brokkelen.

Aantal personen ± 2-3

Allergenen_spinazie_rucola_Salade_aardbeien_feta_DGA

spinazie-rucola Salade met aardbeien en feta

Ingrediënten

  • 80 gr biologische spinazie

  • 80 gr biologische rucola

  • 100 gr biologische aardbeien

  • 50 gr biologische feta

  • 1 biologische citroen

  • 1 eetlepel balsamico crème

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 2 handjes biologische walnoten

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Doe de spinazie en de rucola in een vergiet en spoel het schoon onder stromend water. Laat het goed uitlekken, droog het na met wat keukenpapier. Doe de schone spinazie en rucola in een kom of schaal en zet het even aan de kant. Pak daarna de aardbeien en spoel deze ook schoon. Verwijder daarna de kroontjes van de aardbeien, droog ze zacht na met wat keukenpapier en zet dit ook even aan de kant. Doe dan de olijfolie in een kommetje, snij de citroen door midden en pers met een vork het sap van de citroen bij de olijfolie. Maak de dressing op smaak met wat vers gemalen peper en zout, roer het even goed door en zet het even aan de kant. Pak nu de borden en verdeel de spinazie en de rucola over de borden. Pak daarna de aardbeien en verdeel deze over de spinazie en rucola. Breek de walnoten en verdeel deze over de salade en kruimel hierna de feta over de salade heen. Schenk met een lepel de dressing over de salade en sprenkel als finishing touch de balsamico crème over de salade.

Aantal personen ± 2-3

Allergenen_broccoli_salade_spinazie_doperwten_quinoa_DGA

broccoli salade met spinazie, doperwten en quinoa

Ingrediënten

  • 200 gr biologische broccoli

  • 250 gr biologische peultjes

  • 100 gr biologische spinazie

  • 75 gr biologische quinoa

  • 1 biologische citroen

  • 2 eetlepels biologische olijfolie

  • 2 eetlepels lijnzaad

bereiding

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Haal ondertussen de doperwten uit de peultjes. Snij de broccoli in roosjes en spoel deze ook af. Doe de roosjes broccoli samen met de doperwten in een pan en giet er gekookt water uit de waterkoker op. Laat dit ongeveer 5 minuten staan en giet het daarna af. Schep de broccoli en doperwten in een grote schaal en voeg de gekookte quinoa en de lijnzaad toe. Schep dit even om en laat het geheel even afkoelen. Was ondertussen de spinazie en droog deze even extra met wat keukenpapier. Zet het even aan de kant. Doe de olijfolie in een schaaltje. Snij de citroen door midden en knijp het sap van één helft van de citroen bij de olijfolie. Maak de dressing op smaak met wat ver gemalen peper en zoet en roer dit even door. Snij de andere helft in plakjes en zet dit even aan de kant. Voeg nu de spinazie bij de broccoli en schenk de citroendressing over de salade. Als de salade verdeeld is over de borden maak je het geheel nog af met een plakje citroen.

Privacy Policy  |  Facebook  |  Instagram  |  E-mail

Copyright De Groene Artisanen  |  All Rights Reserved