Aantal personen ±6-8
Erwtensoep met zoete aardappel en gember

Ingrediënten

• 500 gr biologische groene spliterwten
• 200 gr biologische zoete aardappel
• 1 stukje biologische gember
• 2 biologische prei
• 1 biologische knolselderij
• een handje selderijblad
• 2 laurierblaadjes
• 2 biologische groentebouillon tabletten
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Spoel de spliterwten in een vergiet af met water en doe ze daarna met de laurierblaadjes in een grote soeppan.

2. Schil en snij de zoete aardappel en de gember in kleine stukken.

3. Snij daarna de prei in smalle ringen, de knolselderij eerst in plakken en daarna in kleine blokjes.

4. Spoel de groenten even af en voeg de groenten bij de spliterwten.

5. Vul de pan nu met water totdat alles goed onder water staat en breng dit aan de kook.

6. Laat de soep 2 uur op heel zacht vuur doorkoken.

7. Verwijder na de 2 uur eerst de laurierblaadjes uit de soep en voeg daarna de groentebouillon toe.

8. Pureer de soep kort met een staafmixer en maak de soep daarna op smaak met wat vers gemalen peper (en zout als dit gewenst is).

9. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan tijdens het pureren wat water toe tot het de gewenste dikte heeft.

10. Schenk de soep in de kommen en garneer deze met wat selderijblad.

Tips

Printversie in PDF
Share This