Aantal personen ± 2-3

Allergenen fusilli Zaccagni pompoen tijm pijnboompitten biologisch DGA bedrijfscatering biologisch

Fusille met pompoen, tijm en pijnboompitten

INGREDIËNTEN

  • 1/2 biologische flespompoen

  • 250 gr biologische fusilli 

  • 2 eetlepels biologische olijfolie

  • 60 gr biologische geraspte kaas (Weerribben)

  • 2 eetlepels biologische pijnboompitten

  • 2 takjes verse tijm

  • vers gemalen peper en zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de flespompoen door midden en verwijder de pitjes. Schil dan de pompoen en snij de pompoen in blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal en zet de schaal 30 minuten in de oven. Bewaar de andere helft voor een smoothie pompoen, sinaasappel en kaneel of een ander gerecht. Kook vervolgens de fusilli endante zoals aangegeven op de verpakking. Doe de fusilli in een vergiet en spoel na met water en doe het weer terug in de pan. Haal de blokjes pompoen uit de oven en voeg dit bij de fusilli. Knip of snij de tijm heel fijn en voeg dit ook bij de fusilli. Hou wat apart voor de garnering. Schenk nu de olijfolie bij de fusilli en schep het geheel voorzichtig door elkaar. Maak het op smaak met wat vers gemalen peper en zout. Schep de fusilli met pompoen op de borden en verdeel er ruim geraspte kaas overheen. Maak het geheel af met pijnboompitten, wat verse tijm en nog een scheutje olijfolie.

Klik hier voor de printversie (PDF).

Share This