Havermout appel crumble en munt | DGA | groene bedrijfscatering
Aantal personen ±2
Havermout crumble met appel en munt

Ingrediënten

• 250 ml biologische yoghurt
• 2 biologische appels
• 2 eetlepels biologische havermout
• 1 eetlepel biologische speltbloem
• 1 eetlepel biologische bloemenhoning
• 1 eetlepel kokosolie
• 1 handje ongezouten amandelen
• 1 handje ongezouten pecannoten
• een takje verse munt

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Schil de appels, halveer deze en verwijder het klokhuis. Snij de appels daarna in plakken, daarna in repen en dan in kleine stukjes.

3. Doe de stukjes appel in een ovenschaal en zet deze alvast in de oven.

4. Hak dan de amandelen en de pecannoten fijn en meng dit in een schaal met de havermout, de speltbloem, de honing en de kokosolie.

5. Blijf dit goed kneden totdat het een korrelig deeg wordt.

6. Verdeel dit over de stukjes appel en zet laat de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven staan.

7. Doe de yoghurt in de schaaltjes en schep de havermout crumble met appel er bovenop.

8. Maak het af met een blaadje verse munt.

Tips

Printversie in PDF
Share This