Aantal personen ± 2

Lasagne met gemengde paddenstoelen

INGREDIËNTEN

  • 250 gr gemengde biologische paddenstoelen

  • 6 biologische lasagne vellen

  • 30 gr geraspte Parmezaan

  • 1 teentje biologische knoflook

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • vers gemalen peper en zout

  • 25 gr biologische grasboter (Weerribben)

 

  • 375 ml biologische halfvolle melk (Weerribben)

  • 25 gr biologische speltbloem

  • 1 eetlepel biologische mascarpone

  • 1 handje verse basilicum

  • 1 handje verse bieslook

  • vers gemalen peper en zout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de knoflook schoon en snij deze in hele fijne stukjes. Doe dit ook met de basilicum en bieslook. Maak dan de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snij deze in plakjes. Pak een wokpan en verhit de olijfolie hierin, voeg de knoflook toe en fruit dit aan. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Pak dan een steelpan en smelt de boter erin, zodra dit helemaal gesmolten is voeg je de bloem toe en roer het goed door elkaar. Daarna giet je beetje bij beetje de melk erbij en roer je het geheel steeds weer tot een glad mengsel. Voeg dan de mascarpone toe en blijf roeren. Voeg als laatste de gesneden bieslook en basilicum bij de saus (houd wat apart). Maak het op smaak met wat vers gemalen peper en zout. Vet nu een ovenschaal in met wat olijfolie en leg 2 lasagne vellen in de schaal. Schep daar een pollepel saus overheen en verdeel er wat van het paddenstoelenmengsel over. Herhaal dit tot de lasagne vellen op zijn. Strooi er dan de geraspte kaas overheen en zet de ovenschaal 35 minuten in de oven. Strooi er als finishing touch nog wat verse basilicum en bieslook overheen.

Klik hier voor de printversie (PDF).

Share This