Aantal personen ± 4

verse tomatensoep met wortel en tijm vegan recepten DGA bedrijfscatering

Maïs soep met room, dille en chilivlokken

INGREDIËNTEN

  • 1 verse biologische maïskolf

  • 600 gr biologische maïskorrels (pot)

  • 2 biologische bosuitjes

  • 200 ml biologische kokosmelk

  • 500 ml water

  • 1 biologisch groentebouillonblokje

 

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 100 ml kookroom

  • handje verse dille

  • vers gemalen chillivlokken

  • vers gemalen peper en zout

BEREIDING

Verwijder de eventuele bladeren en snij een stuk van de onderkant van de maïskolf. Leg de maïskolf in een grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook de maïskolf in ongeveer 20 minuten gaar. Als je in de maïskorrels kunt prikken dan zijn ze gaar. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Was dan de bosuitjes en snij deze fijn. Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de bosuitjes even aan. Voeg daarna de maïskorrels (pot), de kokosmelk en het water toe en breng dit al roerend aan de kook. Voeg dan de groentebouillon toe en laat het 5 minuutjes zachtjes doorkoken. Snij ondertussen de dille fijn en zet dit even aan de kant. Haal dan de pan van de warmtebron en voeg 2 eetlepels kookroom bij de soep. Pureer het daarna met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en maak naar wens op smaak  met wat versgemalen peper en zout. Verdeel de soep dan over de kommen en garneer met 2 eetlepels kookroom, wat vers gemalen chilivlokken en de dille. Snij de verse maïskolf nu in 4 stukken en leg in elke kom een stuk maïskolf als finishing touch. Maal hier ook nog wat chilivlokken overheen.

Klik hier voor de printversie (PDF).

Share This