Aantal personen ±2
Paksoi met ananas en munt

Ingrediënten

• 1 biologische paksoi
• 1 biologische komkommer
• 4 schijven biologische ananas
• 1 handje biologische cashewnoten
• 1 handje biologische munt
• 1 handje biologische basilicum
• 1 teentje biologische knoflook
• 1 biologische limoen
• 1 eetlepel sojasaus
• 1 eetlepel gembersiroop
• 1 eetlepel sesamolie

Bereiding

1. Was en snij de paksoi in reepjes van ongeveer 1 centimeter.

2. Schil de komkommer, halveer in lengte en snij deze in blokjes.

3. Snij de ananas in stukjes.

4. Voeg de ananas en de komkommer aan de paksoi toe.

5. Snij daarna de munt en basilicum fijn en meng dit ook door de paksoi.

6. Snij de knoflook fijn en pers het sap uit de limoen.

7. Doe de limoensap en de knoflook in een schaaltje en meng de sojasaus, de gembersiroop en de olie tot een dressing.

8. Schenk de dressing over de paksoi en meng het goed.

9. Maak het geheel af met de cashewnoten.

Tips

Printversie in PDF
Share This