Pompoencurry met bloemkool en naanbrood | De Groene Artisanen | Bedrijfscatering
Aantal personen ±3-4
Pompoencurry met bloemkool en naanbrood

Ingrediënten

• 1 biologische flespompoen
• 1 kleine biologische bloemkool
• 200 gr biologische spinazie
• 1 groenten bouillonblokje
• 200 ml biologische kokosmelk
• 2 eetlepels biologische olijfolie
• 1 biologische ui
• 2 theelepels kerrie
• 1 biologische naanbrood
• verse koriander
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het naanbrood.

2. Halveer de pompoen en verwijder de pitjes. Snij de pompoen vervolgens in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter.

3. Halveer de kleine bloemkool, verwijder de onderkant en de bladeren en snij in kleine roosjes.

4. Snipper dan de ui. Doe de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui.

5. Voeg dan de pompoen en de bloemkoolroosjes toe en bak ze 4 minuten mee.

6. Los ondertussen het bouillonblokje op in 250 ml warm water.

7. Roer de kokosmelk goed elkaar en giet deze dan bij de blokjes pompoen.

8. Roer door elkaar en voeg dan de bouillon toe.

9. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken.

10. Voeg wat water toe als het te droog wordt.

11. Maak de curry op smaak met wat vers gemalen peper en zout.

12. Doe daarna de spinazie bij de pompoencurry en roer totdat de spinazie geslonken is.

13. Bak ondertussen het naanbrood af in de oven zoals aangegeven op de verpakking.

14. Schep de pompoencurry in de kommen en serveer het warme naanbrood ernaast.

Tips

Printversie in PDF
Share This