Lunch recept raapstelen met gnocchetti en verse groene pesto | DGA | Groene Bedrijfscatering

Aantal personen ± 2-3

Raapstelen met gnocchetti en verse groene pesto

INGREDIËNTEN

  • 200 gr biologische raapstelen
  • 200 gr biologische spelt gnocchetti (Zaccagni)
  • bosje verse basilicum
  • 1/2 biologische citroen

 

  • 45 gr biologische geraspte Parmezaan

  • 30 gr biologische pijnboompitten

  • 4 eetlepels biologische olijfolie

  • bosje verse basilicum

  • vers gemalen peper en zout

BEREIDING

Kook de gnocchetti zoals aangegeven op de verpakking. Pak dan een koekenpan en rooster de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn. Doe de pijnboompitten dan in een keukenmachine. Snij daarna de basilicum grof en voeg dit samen met de geraspte Parmezaan, het sap van een halve citroen en de olijfolie bij de pijnboompitten. Pureer dit tot een mooi smeuïg geheel. Maak de pesto op smaak met wat vers gemalen peper en zout. Doe 2 flinke eetlepels pesto bij de (afgegoten) gnocchetti en roer dit door elkaar. Zet dit even aan de kant. Spoel dan de raapstelen onder stromend water schoon, droog even na met wat keukenpapier. Verwijder de worteltjes van de raapstelen en snij de bladeren in flinterdunne reepjes. Voeg dit bij de gnocchetti en schep dit door elkaar.

Klik hier voor de printversie (PDF).

Share This