Aantal personen ±2-3
Romige schorsenerensoep met peterselie en hazelnoot

Ingrediënten

• 400 gr biologische schorseneren
• 1 biologische zoete aardappel
• 100 ml biologische kookroom
• 1 biologische ui
• 1 handje biologische hazelnoten
• 2 eetlepel biologische olijfolie
• paar takjes verse peterselie
• 1 biologische groentebouillon blokje
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Snipper de ui, doe 1 eetlepel olijfolie in de soeppan en fruit de ui aan.

2. Schil de zoete aardappel en snij deze in stukken. Voeg dit bij de ui en bak even mee en zet het vuur laag.

3. Doe huishoudhandschoenen aan en spoel de schorseneren onder koud water goed schoon. Verwijder dan de onder en bovenkant en schil, snij ze in grove stukken en voeg ze bij de ui en zoete aardappel.

4. Los het bouillonblokje op in 500 ml water en voeg dit ook toe, breng aan de kook en laat de soep 25 zacht doorkoken.

5. Snij ondertussen de peterselie fijn en de hazelnoten in stukjes.

6. Rooster de stukjes hazelnoot in een koekenpan zonder olie en doe ze daarna in een schaaltje.

7. Controleer of de schorseneren en de zoete aardappel goed zacht zijn, voeg de kookroom toe en pureer dan de soep met een staafmixer tot een romige soep.

8. Breng eventueel op smaak met wat vers gemalen peper en zout.

9. Schenk de soep in de soepkommen, garneer met verse peterselie en de geroosterde hazelnoten en maak het af met een scheutje olijfolie.

Tips

Printversie in PDF
Share This