Aantal personen ± 2-3

gegratineerde bloemkool metgegratineerde bloemkool met citroen en parmezaangegratineerde bloemkool met citroen en parmezaan DGA bedrijfscatering citroen en parmezaan

Spaghetti met paksoi, mango en ongezouten pinda’s

INGREDIËNTEN

  • 250 gr biologische spaghetti 

  • 1 biologische paksoi

  • 1 biologische mango

  • 1 handje biologische ongezouten pinda’s

  • 1 biologische ui

  • 2 eetlepels biologische olijfolie

  • vers gemalen zout

BEREIDING

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snij dan de mango door midden en verwijder de pit. Maak daarna inkepingen in het vruchtvlees, zodat je de blokjes er gemakkelijk uit kan scheppen. Zet dit even apart. Pak nu de paksoi en snij de onderkant ervan af. Snij de paksoi in lange repen fijn. Doe dit in een vergiet en spoel het onder stromend water schoon. Laat goed uitlekken en droog eventueel na met wat keukenpapier. Snipper dan de ui en doe 1 eetlepel olijfolie in een wokpan. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit dit even aan. Voeg dan de reepjes paksoi toe. Roerbak de paksoi totdat deze mooi geslonken is en verwijder het vrijgekomen vocht uit de pan. Maal er indien gewenst wat zout overheen. Voeg daarna bij de gekookte spaghetti 1 eetlepel olijf olie en meng het door elkaar. Schep dan de spaghetti bij de paksoi en meng het door elkaar. Voeg nu ook de blokjes mango toe en haal de pan van het fornuis. Meng het voorzichtig door elkaar en verdeel de spaghetti over de borden. Maak het geheel af met wat ongezouten pinda’s.

Klik hier voor de printversie (PDF).

Share This