Aantal personen ±4
Pompoensoep met tijm en balsamico-crème

Ingrediënten

• 1 biologische flespompoen
• 1 teentje knoflook
• 2 eetlepels balsamico-crème
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• 500 ml water
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Was de flespompoen met water en snij deze in grove stukken.

2. Pel en snij de knoflook in kleine plakjes en was de tijm.

3. Doe de olijfolie in een grote pan en bak eerst de pompoenstukken aan.

4. Voeg daarna de knoflook, de tijm en toe.

5. Schenk er 500 ml water bij en breng het aan de kook.

6. Laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken.

7. Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer tot een glad geheel en maak op smaak met vers gemalen peper en zout.

8. Schenk de soep in de kommen en garneer het met wat balsamico-crème en verse tijm.

Tips

Mocht de soep te dik zijn, voeg dan wat gekookt water uit de waterkoker toe en mix de soep nog even goed door elkaar.

Printversie in PDF
Share This