Aantal personen ± 2-3

Allergenen broodjes volkoren stokbrood shakshuka recept DGA bedrijfscatering vegetarisch

Volkoren stokbrood met shakshuka

INGREDIËNTEN

  • 1 biologisch volkoren stokbrood

  • 1 biologische rode ui

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 1 biologische rode paprika

  • 200 gr biologische romatomaten

  • 400 gr biologische tomatenblokjes

 

  • 3 biologische eieren

  • 1 handje verse basilicum

  • 1 theelepel komijnzaad

  • vers gemalen chilivlokken

  • vers gemalen peper en zout

BEREIDING

Maak de rode ui schoon en snij deze in stukjes. Spoel dan de paprika en de tomaten onder stromend water schoon en droog deze met wat keukenpapier. Snij de top van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze in stukjes. Verwijder dan het topje van de tomaten en snij ze in partjes. Neem de helft van de basilicum en snij deze fijn. Bewaar de rest voor de garnering. Doe de olijfolie in een gietijzeren pan of een wokpan en verhit deze. Voeg dan de ui toe en fruit dit even aan. Doe daarna de paprika en de partjes tomaat bij de ui en bak het even mee. Voeg dan de tomatenblokjes, de komijnzaad en de gesneden basilicum toe, maal er wat verse chillivlokken, peper en zout overheen en breng dit aan de kook. Zet de warmtebron weer laag en breek dan de eieren boven het tomatenmengsel. Maal er wat verse peper overheen, zet een deksel op de pan en laat de eieren stollen. Snij in de tussentijd het stokbrood. Verdeel de overgebleven blaadjes basilicum over de shakshuka en serveer het brood ernaast.

Klik hier voor de printversie (PDF).

Share This