Aantal personen ± 12

Allergenen recept worteltaart walnoten rozijnen taart toet DGA bedrijfscatering

worteltaart met walnoten en rozijnen

Ingrediënten

  • 200 gr biologisch speltmeel
  • 150 gr biologische wortel (extra fijn geraspt)
  • 100 ml biologische sojamelk
  • 70 gr biologische walnoten
  • 2 biologische bananen
  • 2 biologische eieren
  • 4 verse biologische dadels
  • 2 handjes biologische gewelde rozijnen
  • 4 theelepels biologische kaneelpoeder
  • 1 zakje biologische bakpoeder
  • 200 gr biologische roomkaas
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 eetlepel biologische bloemenhoning
  • springvorm 20 cm

bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de walnoten fijn en houd een beetje apart voor de garnering. Snij de dadels heel fijn en zet dit even apart. Doe de sojamelk, speltmeel, bakpoeder en de kaneelpoeder in een kom en mix dit tot een glad geheel. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix het nogmaals goed door elkaar. Schil de bananen en snij deze in hele dunne plakken. Doe dan ook de banaan en de dadels in de kom en mix dit totdat er weer een gladde massa ontstaat. Voeg dan de geraspte wortel, de rozijnen en de walnoten toe en mix het met een mixer goed door elkaar. Bekleed vervolgens de springvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Zet de taart in de oven en bak deze in ongeveer 35 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Laat de taart daarna goed afkoelen. Pak vervolgens een schaaltje en doe de roomkaas en de honing erin. Pers met een vork het sap van een halve citroen erbij en roer dit goed door elkaar. Verdeel de topping dan over de taart en strooi als finishing touch de overgebleven stukjes walnoot over de topping heen.

Aantal personen ± 10-12

Allergenen_bananenmuffins_honing_kaneel

bananenmuffins met honing en kaneel

Ingrediënten

 

  • 100 gr biologische amandelmeel

  • 100 gr biologische havermeel

  • 3 biologische (rijpe) bananen

  • 2 biologische eieren

  • 4 biologische Medjoul dadels

  • 2 theelepels biologische citroensap

  • 1 eetlepel biologische bloemenhoning

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel biologische kaneel

  • 1 muffinbakvorm + cups

bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak dan de rijpe bananen, pel ze, breek ze in stukken en doe ze in een grote kom. Houd één stuk banaan apart voor de topping van de muffins. Snij de dadels in stukken, ontpit ze indien nodig en voeg ze bij de stukken banaan. Mix dit tot een gladde massa. Doe daarna de eieren in een kom en mix deze totdat het luchtig is. Voeg dit dan bij de bananenmassa en mix het goed door. Voeg daarna de citroensap, de honing en de kaneel toe en mix het goed door. Voeg nu de amandelmeel, de havermeel en de bakpoeder toe en mix het weer goed door. Pak nu een muffinhouder en beleg deze met de muffincups. Vul nu de cups met de bananenmeel en leg op elke gevulde cup als finishing touch een plakje banaan er bovenop. Zet de houder 20-25 minuten in de oven. Prik danarna met een cocktailprikker in de muffins om te controleren of ze gaar zijn.

Aantal personen ± 8-10

homemade spelt- flespompoencake

Ingrediënten

  • 250 gr biologische flespompoen

  • 200 gr biologische speltbloem

  • 3 biologische eieren

  • 4 eetlepels maple syrup

  • 1 eetlepel biologische kokosolie

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 2 theelepels koekkruiden

  • 1 theelepel roomboter

  • 1 handje pompoenpitten

  • een snufje zout

  • cakevorm

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet daarna de cakevorm in met boter. Pak dan de flespompoen en spoel deze af onder stromend water en droog even na met wat keukenpapier. Snij de boven- en onderzijde van de pomppoen en snij de pompoen daarna in grove stukken en doe deze in een ovenschaal. Verdeel daarna de kokosolie en de maple syrup over de stukken pompoen en zet de schaal dan ongeveer 20 minuten in de oven. Haal daarna de schaal uit de oven en laat de stukken pompoen goed afkoelen. Doe dan de pompoen, de kokosolie, de maple syrup en de eieren in een grote kom en pureer het met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg dan de bloem, het bakpoeder, de zout en de koekkruiden toe en spatel het om en om tot een mooi beslag. Giet daarna het beslag in de cakevorm en strooi wat pompoenpitten op de bovenkant. Zet de cakevorm in de oven en bak de cake in 35 tot 40 minuten lichtbruin. Prik met een cocktailprikker in de cake om te controleren of de cake gaar is.

Aantal personen ± 4

chocolademousse met blauwe bessen en amandel

Ingrediënten

  • 200 gr pure biologische chocolade (Australian Snapper Dark 72%)

  • 250 ml biologische slagroom

  • 100 gr witte basterdsuiker

  • 3 biologische eieren

  • 125 gr biologische blauwe bessen

  • een handje amandel schaafsel

  • wat blaadjes munt

bereiding

Zet een pan met een laagje water op het fornhuis en zet daarbovenop een grote schaal. Breek de chocolade in de schaal en laat het water in de pan warm worden. Door het stoom tegen de onderkant van de schaal gaat de chocolade smelten. Blijf rustig roeren in de chocolade totdat deze helemaal gesmolten is en haal dan de pan van de warmtebron. Doe daarna de slagroom en de basterdsuiker in een grote kom en klop de slagroom tot een mooie crème. Splits daarna de eieren, de eiwitten in een kom en de dooiers in een andere kom (de dooiers gebruiken we niet) en klop de eiwitten totdat je stijve pieken ziet. Schep dan de eiwitten bij de chocolade en roer het luchtig door. Als laatst doe je de geklopte slagroom bij de chocolade. Nogmaals luchtig doorroeren totdat er een mooie mousse ontstaat. Vul de glazen tot de helft met de chocolademousse en doe er dan een handje blauwe bessen bovenop. Strooi er als finishing touch nog wat amandelschaafsel overheen en leg je er een blaadje munt op.

Aantal personen ± 4

homemade aardbeien-frambozen ijsjes met munt

Ingrediënten

  • 250 gr biologische aardbeien

  • 250 gr biologische frambozen

  • een handje verse munt

  • 4 ijsvormpjes

bereiding

Spoel de aardbeien en de frambozen in een vergiet onder stromend water schoon. Verwijder daarna de kroontjes van de aardbeien en doe de aardbeien, de frambozen en de muntblaadjes in een blender of keukenmachine. Pureer dit tot een gladde massa en giet de fruitmassa in 4 ijsvormpjes. Zet dit ongeveer 3 tot 5 uur in de vriezer.

Aantal personen ± 8-10

Allergenen_homemade_speltcake_kersen_DGA

homemade speltcake met verse kersen

Ingrediënten

  • 250 gr verse kersen

  • 200 gr speltbloem

  • 150 gr kokosolie

  • 150 gr rietsuiker

  • 4 biologische eieren

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 theelepel roomboter

  • 50 gr poedersuiker

  • een snufje zout

  • cakevorm

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet daarna de cakevorm in met wat boter en was en ontpit de kersen met scherp mesje of speciale kersenontpitter. Zet dit even apart. Mix de kokosolie samen met de suiker (als je harde kokosolie gebruikt, smelt dit dan eerst even in een pan). Voeg dan één voor één de eieren toe en blijf mixen. Voeg daarna het zout en bakpoeder toe. Doe de helft van de speltbloem erbij, mix dit tot een glad geheel en doe vervolgens de rest erbij en mix totdat het een glad geheel is. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de (ontpitte) kersen er over. Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar, prik met een cocktailprikker in de cake om te controleren of de cake gaar is. Haal de cake uit de oven, laat deze even afkoelen en bestrooi de cake als finishing touch met wat poedersuiker.

Privacy Policy  |  Facebook  |  Instagram  |  E-mail

Copyright De Groene Artisanen  |  All Rights Reserved