Aantal personen ±6-8
Aardbei-rabarbercake met peccannoten

Ingrediënten

• 110 gr biologische rabarber
• 110 gr biologische aardbeien
• 160 gr biologische bloem
• 120 gr ongezouten biologische roomboter
• 55 gr biologische rietsuiker
• 30 gr biologische pecannoten
• 2 zakjes vanillesuiker
• 1 eetlepel poedersuiker
• 1 snufje zout

Benodigdheden:
• springvorm van 16 cm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Zorg dat de boter zacht is (kamertemperatuur) en snij deze in blokjes.

3. Voeg de bloem, de suiker en het zout toe en kneed het tot het een deegbol.

4. Wikkel het deeg in folie en leg dit een half uur in de koelkast.

5. Snij ondertussen de rabarber, de aardbeien en de peccannoten in stukjes en voeg de vanillesuiker toe. Zet dit even aan de kant.

6. Bekleed daarna de springvorm met bakpapier.

7. Haal het deeg weer uit de koelkast en rol het uit met een deegroller.

8. Verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten van de springvorm en hou wat deeg over voor de bovenkant van de taart.

9. Schep daarna het rabarbermengsel in de springvorm en leg het resterende deeg er in reepjes bovenop.

10. Zet het taart voor ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven.

11. Prik met een houten cocktailprikker in de taart of de cake gaar is.

12. Laat vervolgens de taart afkoelen op een ovenrooster en bestrooi de taart als finishing touch met wat poedersuiker.

Tips

Printversie in PDF
Share This