Aantal personen ± 2

cottage cheese met verse peer en perenjam

Ingrediënten

  • 350 gram cottage cheese
  • 1 biologische peer (doyenne du comice)
  • 2 eetlepels delicious. jam peer
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel biologische bloemenhoning

bereiding

Verwijder het steeltje van de peer, snij de peer door midden en daarna in partjes. Verwijder de kern uit de partjes peer en verwijder de schil. Leg de partjes peer in een pan en schenk er water bij totdat de peertjes geheel onder water staan. Voeg dan de kurkuma toe en roer dit even goed door. Breng dit rustig aan de kook en laat de partjes peer ongeveer 45 zachtjes doorkoken. Giet het daarna af en laat de partjes peer drogen en snij deze nogmaals in de lengte door midden. Pak 2 schaaltjes en doe in elk schaaltje 1 eetlepel jam en verdeel daarna de cottage cheese over de schaaltjes. Leg als laatst de dunne partjes peer op de cottage cheese en verdeel de honing over de peertjes.

Aantal personen ± 2-3

boekweitgruttenpap met bramen en blauwe bessen

Ingrediënten

    • 75 gr biologische boekweitgrutten

    • 500 ml biologische melk (of een plantaardige melk)

    • 100 gr biologische blauwe bessen

    • 100 gr biologische bramen

    • 1 handje biologische amandel schaafsel

    • 1 takje verse munt

    bereiding

    Spoel de blauwe bessen en de bramen in een vergiet onder stromend water af en laat deze goed uitlekken. Droog eventueel even na met wat keukenpapier. Zet dan een steelpan op de warmtebron en breng de melk aan de kook. Voeg vervolgend de boekweitgrutten al roerend toe en laat het op lage temperatuur nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer het zo nu en dan even goed door. Pak de kommen en vul de kommen met de pap. Verdeel daar daarna de blauwe bessen en de bramen over. Strooi nu wat amandelschaafsel over de kommen en leg er als finishing touch een paar blaadjes verse munt op.

    Aantal personen ± 2-3

    griekse yoghurt met gegrilde ananas , munt en honing

    Ingrediënten

    • 1/2 biologische ananas

    • 500 ml biologische griekse yoghurt

    • 3 eetlepels biologische bloemenhoning

    • 1 handje verse muntblaadjes

    • 1 eetlepel biologische roomboter

    bereiding

    Pak de ananas en snij de bovenkant en de onderkant er vanaf. Snij de ananas horizontaal door midden en snij één helft in parten. Je kunt ervoor kiezen om nu de schil er af te snijden of om de schil erop te laten zitten. Pak de andere helft in met folie en bewaar deze voor de salade of een ander recept. Verwijder de kern uit de parten ananas. Pak de grilpan en laat de roomboter smelten in de pan. Als de boter een beetje begint te schuimen voeg je de parten ananas toe. Gril de ananas aan beide kanten. Pak vervolgens platte kommen en schep in elke kom 3 tot 4 volle eetlepels griekse yoghurt. Leg de gegrilde ananas naast de yoghurt en verdeel dan de honing over de warme ananas. Maak het geheel af met wat blaadjes verse munt. 

    Aantal personen ± 2-3

    homemade hangop met honingmeloen en munt

    Ingrediënten

    • 500 gr biologische yoghurt (Weerribben)

    • 1 kleine biologische honing meloen

    • wat verse muntblaadjes

    • een schone theedoek

    • vergiet

    Bereiding

    Zet de vergiet op een grote schaal of pan. Pak dan de schone theedoek, maak deze nat onder de kraan en wring de theedoek dan goed uit. Leg dan de natte theedoek over de vergiet heen en duw het aan zodat het de vorm van het vergiet heeft. Doe dan de yoghurt in de met de theedoek bekleedde vergiet. Dek het af met wat folie of een schone theedoek en laat dit 1 uur staan. Nu lekt al het vocht uit de yoghurt en blijft de ‘hangop’ achter in de met de theedoek bekleedde vergiet. Snij ondertussen de meloen door midden en snij deze in parten. Maak in de parten inkepingen zodat je in één beweging de blokjes van de schil af kunt snijden. Pak nu de glazen of schaaltjes en verdeel de hangop erin. Schep dan de blokjes meloen over de hangop en maak het af met een blaadje verse munt.

    Aantal personen ± 2

    Amaranth en quinoa met vijg, amandel en honing

    Ingrediënten

    • 75 gr biologische amaranth

    • 75 gr biologische quinoa

    • 250 ml water

    • 2 verse biologische vijgen

    • 1 handje amandelen

    • 1 handje biologische rozijnen

    • 2 eetlepels biologische bloemenhoning

    Bereiding

    Doe de amaranth en de quinoa in een fijne zeef en spoel het goed af onder stromend water. Doe daarna de amaranth, de quinoa en het water in een pan en breng dit aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken, haal de pan dan van de warmtebron en laat de pan met gesloten deksel nog 5 minuten staan. Was ondertussen de vijgen en droog ze met wat keukenpapier. Snij een klein stukje van beide kanten en snij de vijgen daarna in partjes. Als de 5 minuten verstreken zijn, haal dan de deksel van de pan en roer even door de amaranth en quinoa. Verdeel deze daarna over de kommen, verdeel daar de rozijnen en amandelen overheen en maak het geheel af met de honing. 

    Aantal personen ± 2

    volle kwark met verse kersen, koekkruimels en munt

    Ingrediënten

    • 350 ml volle biologische kwark (Weerribben)

    • 5 volkoren biscuits

    • 300 gr verse kersen

    • 1 theelepel maizena

    • 1 tl citroensap

    • 1 handje verse munt

    Bereiding

    Was en ontpit de kersen met scherp mesje of speciale kersenontpitter. Doe de verse ontpitte kersen met 50 ml water in een steelpannetje en breng dit rustig aan de kook. Laat dit ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Meng de maizena met een eetlepel water en roer dit tot een glad papje. Doe de maizena samen met het citroensap bij de kersen. Het geheel gaat nu wat indikken. Roer het nog voorzichtig door, zodat de kersen zo heel mogelijk blijven. Haal na ongeveer 5 minuten de pan van de warmtebron en laat de kersen goed afkoelen. Doe ondertussen de biscuits in een theedoek en sla met een pollepel op de theedoek zodat de koekjes geheel verkruimelen. Vul de glazen met een laag koekkruimels en schep dan de volle kwark erop. Schep daarna de kersen op de kwark en maak het af met wat blaadjes verse munt.

    Privacy Policy  |  Facebook  |  Instagram  |  E-mail

    Copyright De Groene Artisanen  |  All Rights Reserved