Ontbijtrecepten

Een rustmomentje

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat we goed kunnen concentreren, functioneren en presteren. Daarnaast is het ontbijt ook een rustmoment én heb je de hele dag minder trek in tussendoortjes. Genoeg redenen voor ons om ook van het ontbijt een klein feestje te maken!

rijstpap met appel en kaneel

rijstpap met appel en kaneel

• 300 gr (gekookte) basmati rijst
• 300 ml biologische Weerribben melk
• 2 biologische appels
• 6 eetlepels biologische bloemenhoning
• 1 kaneelstokje
• 2 theelepels kaneelpoeder

Lees meer
Sinaasappel pannenkoekjes met ahorn siroop

Sinaasappel pannenkoekjes met ahorn siroop

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 125 gr biologische speltbloem 125 ml biologische halfvolle melk 125 gram verse sinaasappelsap 1 biologische handsinaasappel 2 biologische eieren roomboter of kokosolie BEREIDING Doe de bloem in een kom en schenk de melk erbij. Mix het...

Lees meer
Soja kwark met mango en krokante muesli

Soja kwark met mango en krokante muesli

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 1/2 biologische mango 1/2 biologische banaan 6 eetlepels biologische krokante muesli 400 ml biologische soja kwark wat blaadjes verse munt BEREIDING Snij de mango door midden en verwijder de pit. Maak daarna inkepingen (één helft) in...

Lees meer
Overnight oats met banaan en amandel

Overnight oats met banaan en amandel

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 100 gr biologische havermout 300 ml biologische havermelk 1 biologische banaan 1 eetlepel biologische lijnzaad 1 eetlepel biologische amandelen 1 theelepel kaneel BEREIDING Meng de havermout met de havermelk en de lijnzaad en verdeel...

Lees meer
Gebakken appel met havermout en rozijnen

Gebakken appel met havermout en rozijnen

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 2 biologische appels (bijvoorbeeld Elstar) 75 gr biologische havermout 50 gr biologische rozijnen 2 eetlepels biologische Ahorn siroop 1 theelepel kaneelpoeder wat poedersuiker BEREIDING Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en droog...

Lees meer
Flensjes met appel, kaneel en honing

Flensjes met appel, kaneel en honing

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 250 ml biologische havermelk 125 gr biologische speltbloem 2 biologische eieren 2 biologische appels (Pink Lady) biologische kokosolie (om te bakken) 1 eetlepel kaneel 1 eetlepel biologische bloemenhoning BEREIDING Doe de havermelk, de...

Lees meer
Havermoutpap met blauwe bessen en amandelen

Havermoutpap met blauwe bessen en amandelen

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 500 ml biologische havermelk 50 gr biologische havermout 75 gr biologische blauwe bessen 75 gr biologische ongebrande amandelen BEREIDING Spoel de bessen onder stromend water schoon en droog even na met wat keukenpapier. Hak daarna de...

Lees meer
Yoghurt met havermout, cranberry’s en honing

Yoghurt met havermout, cranberry’s en honing

Aantal personen ± 4 INGREDIËNTEN 400 ml biologische plantaardige yoghurt 100 gr biologische havermout 2 eetlepels gedroogde biologische cranberry’s 4 eetlepels biologische bloemenhoning BEREIDING Schep de plantaardige yoghurt in de schaaltjes. Meng dan de havermout...

Lees meer
Chia pudding van amandelmelk met mango

Chia pudding van amandelmelk met mango

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 1 biologische mango 500 ml biologische amandelmelk 5 eetlepels biologische chiazaad 2 eetlepels biologische bloemenhoning BEREIDING Maak eerst de pudding door de amandelmelk, de chiazaad en de honing in een kom te doen en roer het...

Lees meer
Havermout pannenkoekjes met mango

Havermout pannenkoekjes met mango

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 180 gr biologische havermout 1 biologische mango 2 biologische eieren 1 kopje havermelk biologische kokosolie BEREIDING Snij de mango door midden en verwijder de pit. Maak daarna inkepingen in het vruchtvlees, zodat je het er...

Lees meer
Gevulde kaiserbroodjes met ei en lente-ui

Gevulde kaiserbroodjes met ei en lente-ui

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 3 biologische (half afgebakken) kaiserbroodjes 3 biologische eieren 3 plakjes biologisch belegen kaas , extra dun gesneden (Weerribben) 1 biologische lente-ui BEREIDING Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de lente-ui in stukjes...

Lees meer
Havermout crumble met appel en munt

Havermout crumble met appel en munt

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 250 ml biologische yoghurt 2 biologische appels 2 eetlepels biologische havermout 1 eetlepel biologische speltbloem 1 eetlepel biologische bloemenhoning   1 eetlepel kokosolie 1 handje ongezouten amandelen 1 handje ongezouten...

Lees meer
Cottage cheese met verse peer en perenjam

Cottage cheese met verse peer en perenjam

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 350 gram cottage cheese 1 biologische peer (doyenne du comice) 2 eetlepels delicious. jam peer 1 theelepel kurkuma 1 eetlepel biologische bloemenhoning BEREIDING Verwijder het steeltje van de peer, snij de peer door midden en daarna in...

Lees meer
Boekweitgrutten pap met bramen en blauwe bessen

Boekweitgrutten pap met bramen en blauwe bessen

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 75 gr biologische boekweitgrutten 500 ml biologische melk (of een plantaardige melk) 100 gr biologische blauwe bessen 100 gr biologische bramen 1 handje biologische amandel schaafsel 1 takje verse munt BEREIDING Spoel de blauwe...

Lees meer
Griekse yoghurt met gegrilde ananas en honing

Griekse yoghurt met gegrilde ananas en honing

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 1/2 biologische ananas 500 ml biologische griekse yoghurt 3 eetlepels biologische bloemenhoning 1 handje verse muntblaadjes 1 eetlepel biologische roomboter BEREIDING Pak de ananas en snij de bovenkant en de onderkant er vanaf. Snij...

Lees meer
Homemade hangop met honingmeloen en munt

Homemade hangop met honingmeloen en munt

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 500 gr biologische yoghurt (Weerribben) 1 kleine biologische honing meloen wat verse muntblaadjes een schone theedoek vergiet BEREIDING Zet de vergiet op een grote schaal of pan. Pak dan de schone theedoek, maak deze nat onder de...

Lees meer
Amaranth en quinoa met vijg, amandel en honing

Amaranth en quinoa met vijg, amandel en honing

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 75 gr biologische amaranth 75 gr biologische quinoa 250 ml water 2 verse biologische vijgen 1 handje amandelen 1 handje biologische rozijnen 2 eetlepels biologische bloemenhoning BEREIDING Doe de amaranth en de quinoa in een fijne zeef...

Lees meer
Volle kwark met verse kersen, koekkruimels en munt

Volle kwark met verse kersen, koekkruimels en munt

Aantal personen ± 2 INGREDIËNTEN 350 ml volle biologische kwark (Weerribben) 5 volkoren biscuits 300 gr verse kersen 1 theelepel maizena 1 tl citroensap 1 handje verse munt BEREIDING Was en ontpit de kersen met scherp mesje of speciale kersenontpitter. Doe de verse...

Lees meer
Quinoa pudding met mango

Quinoa pudding met mango

Aantal personen ± 2-3 INGREDIËNTEN 500 ml biologische kokosmelk 75 gr biologische rietsuiker 1 biologische mango 65 gr biologische quinoa 20 gr biologische kokosrasp Klik hier voor onze allergenenwijzer. BEREIDING Doe de kokosmelk en de suiker in een pan en breng dit...

Lees meer