Recept bananenmuffins honing kaneel| Bedrijfscatering | De Groene Artisanen
Aantal personen ±10-12
Bananenmuffins met honing en kaneel

Ingrediënten

• 100 gr biologische amandelmeel
• 100 gr biologische havermeel
• 3 biologische (rijpe) bananen
• 2 biologische eieren
• 4 biologische Medjoul dadels
• 2 theelepels biologische citroensap
• 1 eetlepel biologische bloemenhoning
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 theelepel biologische kaneel

Dit heb je nodig: 1 muffinbakvorm + cups

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Pak dan de rijpe bananen, pel ze, breek ze in stukken en doe ze in een grote kom. Houd één stuk banaan apart voor de topping van de muffins.

3. Snij de dadels in stukken, ontpit ze indien nodig en voeg ze bij de stukken banaan. Mix dit tot een gladde massa.

4. Doe daarna de eieren in een kom en mix deze totdat het luchtig is. Voeg dit dan bij de bananenmassa en mix het goed door.

5. Voeg daarna de citroensap, de honing en de kaneel toe en mix het goed door.

6. Voeg nu de amandelmeel, de havermeel en de bakpoeder toe en mix het weer goed door.

7. Pak nu een muffinhouder en beleg deze met de muffincups.

8. Vul nu de cups met de bananenmeel en leg op elke gevulde cup als finishing touch een plakje banaan er bovenop.

9. Zet de houder 20-25 minuten in de oven.

Tips

Prik met een cocktailprikker in de muffins om te controleren of ze gaar zijn.

Printversie in PDF
Share This