Aantal personen ±8
Homemade appelkruimeltaart

Ingrediënten

Voor de bodem:
• 250 gr bloem
• 125 gr suiker
• 125 gr boter
• 1 ei
• 1 theelepel vanille extract
• snufje zout

Voor de vulling:
• 3 biologische appels
• 1 eetlepel basterdsuiker
• 2 theelepels kaneel
• 1 theelepel maïzena

Voor de kruimeltop:
• 110 gr boter
• 110 gr suiker
• 60 gr bloem
• 50 gr havermout

Bereiding

1. Meng de bloem, suiker, ei, vanille en zout door elkaar.

2. Snij de boter in stukjes en voeg dit daarna toe aan het bloemmengsel.

3. Kneed het tot deeg.

4. Leg het deeg in een ingevette springvorm van 18cm en laat het een uur afgedekt in de koelkast staan.

5. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.

6. Meng de basterdsuiker, kaneel en maïzena door elkaar en voeg de blokjes appel toe en zet dit even aan de kant.

7. Knijp voor de kruimeltop de boter, suiker, bloem en havermout tussen je vingers tot een kruimelig deeg.

8. Verwarm de oven voor op 175 graden.

9. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel hier het appelmengsel in.

10. Kruimel vervolgens het kruimeldeeg erboven op.

11. Bak de taart in zo’n 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Tips

Printversie in PDF
Share This