Recept speltcake flespompoen | Bedrijfscatering | De Groene Artisanen
Aantal personen ±8-10
Homemade spelt- flespompoencake

Ingrediënten

• 250 gr biologische flespompoen
• 200 gr biologische speltbloem
• 3 biologische eieren
• 4 eetlepels maple syrup
• 1 eetlepel biologische kokosolie
• 2 theelepels bakpoeder
• 2 theelepels koekkruiden
• 1 theelepel roomboter
• 1 handje pompoenpitten
• een snufje zout

Dit heb je nodig: cakevorm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Vet daarna de cakevorm in met boter.

3. Pak dan de flespompoen en spoel deze af onder stromend water en droog even na met wat keukenpapier. Snij de boven- en onderzijde van de pomppoen en snij de pompoen daarna in grove stukken en doe deze in een ovenschaal.

4. Verdeel daarna de kokosolie en de maple syrup over de stukken pompoen en zet de schaal dan ongeveer 20 minuten in de oven.

5. Haal daarna de schaal uit de oven en laat de stukken pompoen goed afkoelen.

6. Doe dan de pompoen, de kokosolie, de maple syrup en de eieren in een grote kom en pureer het met een staafmixer tot een gladde massa.

7. Voeg dan de bloem, het bakpoeder, de zout en de koekkruiden toe en spatel het om en om tot een mooi beslag.

8. Giet daarna het beslag in de cakevorm en strooi wat pompoenpitten op de bovenkant.

9. Zet de cakevorm in de oven en bak de cake in 35 tot 40 minuten lichtbruin.

Tips

Prik met een cocktailprikker in de cake om te controleren of de cake gaar is.

Printversie in PDF
Share This