Recept Taart en toet DGA | Muffins met blauwe bessen
Aantal personen ±8 (muffins)
Muffins met blauwe bessen

Ingrediënten

• 300 gr biologische speltbloem
• 250 ml biologische halfvolle melk
• 150 gr biologische rietsuiker
• 75 gr biologische grasboter (Weerribben)
• 75 gr biologische blauwe bessen
• 2 biologische eieren
• 8 gr biologische bakpoeder
• 1 theelepel biologische vanille aroma
• een snufje zout

Dit heb je nodig:
• 1 muffinhouder (voor 8 muffins)
• 8-10 muffincups

Bereiding

1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

2. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg de muffincups in de muffinhouder.

3. Doe dan de speltbloem, de bakpoeder, de suiker en het zout in een kom en meng dit door elkaar.

4. Snij de boter in stukken en voeg deze bij de bloem. Meng dit met een mixer door elkaar.

5. Voeg dan één voor één de eieren toe en daarna de melk (beetje voor beetje) en de vanille aroma. Mix het tot een mooi glad beslag.

6. Spoel dan de blauwe bessen onder stromend water schoon en droog goed na met keukenpapier.

7. Schep de blauwe bessen voorzichtig door het beslag heen en vul dan de muffincups met het beslag.

8. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Tips

Prik met een cocktailprikker in een muffin om te controleren of ze gaar zijn.

Printversie in PDF
Share This