Aantal personen ±2-3
Oosterse ovenschotel met sesamzaadjes

Ingrediënten

• 100 gr biologische sugar snaps
• 1 kleine biologische broccoli
• 1 biologische rode paprika
• 1 biologische gele paprika
• 1 biologische wortel
• 1 biologische rode ui
• een handje sesamzaadjes
• 1 eetlepel biologische sojasaus
• 1 theelepel biologische honing
• 1 theelepel sesamolie
• vers gemalen chilivlokken

Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Maak de rode ui schoon en snij deze in halve ringen.
3. Spoel dan alle groenten schoon en snij de wortel in plakjes, de paprika (rood en geel) in reepjes en de broccoli in roosjes.
4. Vul de waterkoker met water en breng het aan de kook.
5. Doe alle groenten bij elkaar in een vergiet en schenk het kokende water eroverheen.
6. Droog even na met wat keukenpapier en doe de groenten dan in een gietijzeren ovenschaal.
7. Verdeel de olijfolie over de groenten en zet de ovenschaal in de oven.
8. Rooster de groenten 10-15 minuten.
9. Schep de groenten af en toe om.
10. Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel de sesamzaadjes over de groenten.
11. Meng in een schaaltje de sojasaus, de honing en de sesamolie en maal er wat verse chillivolkken overheen.
12. Serveer de dressing naast de groenten.

Tips

Printversie in PDF
Share This