Aantal personen ± 2-3

Allergenen vloerbrood cottage cheese verse vijg tijm recept DGA bedrijfscatering

vloerbrood met cottage cheese, verse vijg en tijm

Ingrediënten

  • 5 sneetjes dubbel donker vloerbrood (EVI)

  • 2 biologische verse vijgen

  • 150 gr biologische cottage cheese

  • 1 eetlepel biologische bloemenhoning

  • handje verse tijm

bereiding

Spoel de verse vijgen onder stromend water schoon en droog even na met wat keukenpapier. Verwijder het topje van de vijgen en snij ze daarna horizontaal in dunne plakjes. Zet dit even aan de kant. Leg dan de sneetjes vloerbrood over de borden en besmeer de sneetjes royaal met de cottage cheese. Verdeel daarna de plakjes verse vijg over de cottage cheese. Snij de tijm in kleine stukjes en verdeel deze over de vijgen. Schenk als laatst de honing over de broodjes.

Aantal personen ± 2-3

Allergenen_pitabroodje_falafel_komkommer_sla

pitabroodje met falafel, komkommer en sla

Ingrediënten

  • 4 biologische pita broodjes

  • 1 pakje biologische falafel

  • 1/2 biologische komkommer

  • 1 biologische tomaat

  • 50 gr gemengde biologische sla

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 2 eetlepels biologische volle yoghurt

  • 1 teentje biologische knoflook

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de pitabroodjes. Was daarna de sla en laat deze goed uitlekken, droog even na met wat keukenpapier. Was daarna de komkommer en de tomaat en droog ook deze met wat keukenpapier. Verwijder het steeltje van de tomaat en snij deze daarna door midden. Snij daarna het topje van de tomaat af en snij de tomaat daarna in plakjes. Snij hierna ook de komkommer in plakjes en zet dit even aan de kant. Pak een schaaltje en doe daar de yoghurt in. Pak daarna het teentje knofllook en maak deze schoon. Snij daarna het teentje door de midden, verwijder de kern en snij het teentje knoflook heel fijn of pers het met een knoflookpers bij de yoghurt. Maal over de yoghurtsaus wat vers gemalen peper en zout en roer het dan goed door elkaar. Zet nu een koekenpan op het fornhuis en doe de kokosolie in de pan. Verwarm deze en voeg dan de falafel toe. Bak deze om en om goud bruin. Doe ondertussen de pitabroodjes in de oven en bak deze zoals aangegeven op de verpakking. Pak daarna de borden en verdeel de broodjes over de borden en snij deze half open. Doe dan de sla, een paar plakjes komkommer en een plakje tomaat in het broodje. Doe daarna de falafel in het broodje en maak het geheel af met een beetje yoghurtsaus.  

Aantal personen ± 3-4

cherrytomaat bruschetta’s met basilicum

Ingrediënten

  • 1 spelt stokbrood

  • 250 gr biologische cherrytomaatjes

  • 3 eetlepels parmazaanvlokken

  • 3 eetlepels biologische olijfolie

  • 3 takjes biologische basilicum

  • 1 teentje biologische knoflook

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak vervolgens het knoflookteentje schoon en doe samen met 2 eetlepels olijfolie in een bakje en zet dit even aan de kant. Spoel daarna de cherrytomaatjes onder stromend water en droog ze af met wat keukenpapier. Snij de tomaatjes in kleine partjes en zet dit ook even apart. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en snij deze fijn. Hou enkele blaadjes heel en apart. Meng dan de stukjes tomaat en de fijn gesneden basilicum door elkaar in een kom en voeg 1 eetlepel olijfolie toe en maal er wat peper en zout overheen. Zet dit even aan de kant. Snij nu het stokbrood in plakjes en smeer beide kanten van de broodjes in met de olijfolie waar het teentje knoflook in zit en rooster de broodjes dan in 10 minuten krokant in de oven. Haal daarna de broodjes uit de oven en verdeel de tomaat-basilicum mengsel over de broodjes. Strooi er als finishing touch nog wat parmazaan overheen en leg er een heel blaadje basilicum op.

Aantal personen ± 2-3

Allergenen_broodje_vegetarische_tonijnsalade_lenteui_DGA

broodje vegetarische tonijnsalade met lenteui

Ingrediënten

  • 6 sneetjes wit vloerbrood (EVI brood)

  • 1 doosje vegetarische visvrije tonijn

  • 2 eetlepels biologische mayonaise

  • 2 biologische lenteuitjes

  • 1 biologische tomaat

  • 1 biologische ui

  • een handje biologische rucola

  • wat vers gemalen peper

bereiding

Laat eerst de visvrije tonijn ontdooien. Was en snij daarna de tomaat en de lenteuitjes in dunne plakjes. Zet dit even aan de kant. Pel de ui en snij deze in dunne plakken en duw daarna de ringen uit elkaar. Doe vervolgens de visvrije tonijn in een schaal en pluk het met twee vorken uit elkaar. Voeg dan de mayonaise toe en maal er wat verse peper overheen en roer het goed door elkaar, zodat er een smeuïge salade ontstaat. Pak nu de sneetjes brood en rooster deze kort in een broodrooster of in een grillpan. Leg op elk bord een sneetje geroosterd brood. Doe daar de visvrije tonijnsalade op en strooi er wat stukjes lenteui overheen. Leg daar bovenop twee plakjes tomaat, wat uienringen en maak het af met wat rucola. Leg er als laatst nog een geroosterde boterham bovenop!

Aantal personen ± 2

broodje cream cheese, aardbeien en peterselie

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit speltbrood (EVI brood)

  • 100 gr biologische aardbeien

  • 50 gr biologische roomkaas

  • 2 takjes platte peterselie

bereiding

Verdeel de sneetjes brood over 2 borden en besmeer de sneetjes met de roomkaas. Was de aardbeien in een vergiet en droog ze even voorzichtig na met wat keukenrol. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij de aardbeien in partjes. Verdeel de aardbeien over de sneetjes brood. Breek of knip daarna de takjes peterselie in stukjes van ongeveer 3 centimeter en leg op elk sneetje één of twee stukjes peterselie. De eventueel overgebleven stukjes aardbeien kun je ernaast serveren in een apart bakje.

Aantal personen ± 2-3

Allergenen_tosti_spinazie_gebakken_sjalot_kaas_DGA

tosti spinazie, gebakken sjalot en kaas

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit brood (EVI brood)

  • 200 gr biologische spinazie

  • 1 biologisch sjalotje

  • 2 plakken biologische jong belegen kaas (Weerribben)

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 1 takje biologische peterselie

bereiding

Maak het sjalotje schoon en snij deze heel fijn. Doe de kokosolie in een wokpan en voeg de stukjes sjalotje toe. Fruit dit even kort aan. Zet dan de warmtebron even uit en spoel de spinazie onder stromend water af. Laat het even uitlekken en droog de spinazie even na met wat keukenpapier. Zet de warmtebron weer aan en voeg de spinazie toe. Roerbak de spinazie totdat het geslonken is. Pak nu twee sneetjes brood en beleg deze met het spinaziemengsel. Zorg dat er zo min mogelijk vocht van het spinaziemengsel meekomt. Leg op elk broodje één pak kaas en leg er dan een leeg broodje bovenop. Doe de sandwiches in een tostiapparaat of bak deze om en om in een grilpan op hoog vuur. Serveer de tosti’s met wat peterselie for de finishing touch.

Privacy Policy  |  Facebook  |  Instagram  |  E-mail

Copyright De Groene Artisanen  |  All Rights Reserved