Aantal personen ±2-3
salade spinazie, komkommer tomaat en rode ui

Ingrediënten

• 125 gr biologische spinazie
• 125 gr biologische cherrytomaatjes
• 1/2 biologische komkommer
• 1 biologische rode ui
• 1 biologische granaatappel
• 2 handjes biologische cashewnoten
• 1/2 biologische citroen
• 1 eetlepel biologische olijfolie
• wat sesamzaadjes
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Was de spinazie en droog na met wat keukenpapier.

2. Maak de rode ui schoon en snij deze in dunne ringen.

3. Was de cherrytomaatjes en snij ze in partjes.

4. Spoel dan de komkommer schoon en snij in plakjes. Doe alles is een grote slakom.

5. Snij dan de granaatappel door midden, houd één helft boven een ruime schaal en sla hard met een pollepel op de schil totdat alle pitjes eruit zijn. Herhaal dit met de andere helft.

6. Voeg de de granaatappelpitjes, de cashewnoten en de sesamzaadjes bij de salade. Meng het voorzichtig door elkaar.

7. Pers als laatst het sap van de citroen in een kommetje en doe daar de olijfolie bij.

8. Maak op smaak met wat peper en zout, roer even door en serveer de dressing naast de salade.

Tips

Printversie in PDF
Share This