Aantal personen ±2-3
Salade van venkel met appel en walnoot

Ingrediënten

• 1 biologische venkel
• 1 biologische appel (Royal gala)
• 150 gr gemengde biologische sla melange
• 1 biologische rode ui
• 1 biologische citroen
• 1 eetlepel honing
• een handje geraspte biologische 50 plus kaas (Weerribben)
• 2 handjes ongebrande walnoten
• vers gemalen peper en zout

Bereiding

1. Maak de rode ui schoon en snij in dunne halve ringen.

2. Verwijder de onderkant van de venkel en snij de venkel kwarten. Haal dan de harde kern eruit en snij de venkel in hele dunne reepjes. Haal ook wat van de loof van de venkel en snij dit fijn.

3. Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in hele dunne plakjes.

4. Halveer de citroen en pers het sap van één helft in een schaaltje.

5. Voeg de honing toe, roer door elkaar en maak op smaak met wat vers gemalen peper en zout.

6. Doe de gemengde salade, de rode ui, plakjes appel en de venkel in een slakom en meng dit door elkaar.

7. Verdeel daar de walnoten en de geraspte kaas overheen.

8. Maal voor de finishing touch nog wat verse peper over de salade en serveer de dressing ernaast.

Tips

Printversie in PDF
Share This