Aantal personen ±8
Verse pruimentaart van amandelmeel

Ingrediënten

• 150 gr biologische roomboter (kamertemperatuur)
• 100 gr biologische zelfrijzend bakmeel
• 100 gr biologisch suiker
• 50 gr biologisch amandelmeel
• 3 biologische eieren
• 8 biologische pruimen
• 1 eetl. biologische cacao poeder (Australian) (Australian)
• een snufje zout

Benodigdheden:
• springvorm van 23 cm
• bakpapier

Bereiding

1. Verwarm je oven voor op 170 graden.

2. Mix de boter en de suiker tot een romig en luchtig geheel en het mengsel een witte kleur heeft.

3. Doe daarna één voor één de eieren bij het mengsel en mix het op een langzame stand door elkaar.

4. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel en (eventueel) een snufje zout toe en meng dit totdat het één geheel vormt.

5. Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het deegmengsel in de springvorm.

6. Was en snij de pruimen in partjes van 4 en verdeel ze over het deegmengsel.

7. Zet dan de springvorm in de oven en bak de pruimentaart in 35 - 40 minuten gaar.

8. Prik met een satéprikker om te controleren of het deeg gaar is.

9. Bestrooi de taart met wat cacao poeder om er een feestelijke geheel van te maken.

Tips

Printversie in PDF
Share This