Aantal personen ± 3-4

Recept november DGA bedrijfscatering Allergenen soepen postelein olijfolie zwarte peper biologisch

posteleinsoep met olijfolie en zwarte peper

Ingrediënten

  • 2 bosjes biologische winterpostelein

  • 2 biologische sjalotjes

  • 1 biologisch teentje knoflook

  • 3 eetlepels biologische olijfolie

  • 800 ml water

  • 2 biologische groentebouillonblokjes

  • vers gemalen zeezout

  • vers gemalen zwarte peper

bereiding

Ontvel de sjalotjes en snij deze in stukjes. Ontvel ook het teentje knoflook en snij deze in flinterdunne plakjes. Doe dit samen met de olijfolie in de soeppan en fruit de stukjes sjalot en knoflook kort aan. Was de postelein en voeg deze bij de stukjes sjalot en knoflook en roer het even goed om. Voeg nu het water en de groentebouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 5 minuten zacht doorkoken en haal daarna de pan van de warmtebron. Maal er nu naar smaak vers gemalen peper en zout overheen en pureer daarna de soep met een staafmixer tot een mooie gladde massa. Verdeel de soep over de kommen en maal er voor de finishing touch nog wat vers gemalen peper overheen.

Aantal personen ± 3-4

knolseldersoep met rode peper en pompoenpitten

Ingrediënten

  • 1 biologische knolselder

  • 1 biologisch sjalotje

  • 600 ml water

  • 100 ml biologische kookroom

  • 1 biologische rode peper

  • 1 handje biologische pompoenpitten

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 1 biologisch groentebouillonblokje

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Schil de knolselder en snij deze eerst in plakken, daarna in repen en daarna in blokjes. Maak daarna het sjalotje schoon en snij deze in grove stukken. Doe de olijfolie in een soeppan, zet deze op de warmtebron en verhit de olijfolie. Voeg dan de blokjes knolselder en de stukjes sjalot toe. Bak dit, al omscheppend, ongeveer 5 minuten door en voeg dan het water en het blokje groentebouillon toe. Breng dit langzaam aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Snij ondertussen de rode peper in flinterdunne plakjes en zet deze even aan de kant. Haal dan de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg dan de kookroom en wat vers gemalen peper en zout toe en mix het nogmaals goed door met de staafmixer. Pak nu de kommen en vul deze met de knolsersoep. Verdeel als finishing touch wat plakjes rode peper over de kommen en maak het af met wat pompoenpitten.

Aantal personen ± 3-4

tomaten-linzen en kikkererwtensoep met feta

Ingrediënten

  • 1 biologische ui
  • 2 eetlepels biologische olijfolie

  • 2 stengels biologische bleekselderij

  • 2 takjes peterselie

  • 3 biologische tomaten

  • 1 pot biologische linzen

  • 1 pot biologische kikkererwten

  • 1 blikje biologische tomatenpuree

  • 50 gr Feta

  • 1 theelepel Ras el Hanout

  • vers gemalen zout

  • vers gemalen chilivlokken

bereiding

Pel de ui en snij deze in stukjes. Snij daarna de bleekselderij en de peterselie in stukjes en zet het even aan de kant. Was de tomaten en snij het topje van de tomaten af en verwijder deze, snij de tomaten daarna in plakjes en dan in blokjes. Doe nu de olijfolie in de pan en voeg de ui en de stukjes bleekselderij toe en bak dit door totdat de uien glazig zijn. Voeg dan de tomatenpuree en de Ras el Hanout toe en bak het even goed mee. Voeg daarna  de kikkererwten, de linzen en de blokjes tomaat toe. Vul het aan met 350 ml water en breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het 20 minuten zacht doorkoken. Maak de soep eventueel op smaak met wat vers gemalen zout. Mocht de soep te dik naar wens zijn, kun je er nog wat water toevoegen. Schep de soep in de kommen en garneer de soep als finishing touch met verse peterselie en wat Feta kaas en maal er wat verse chilivlokken overheen.

Aantal personen ± 4

maïssoep met room, dille en chilivlokken

Ingrediënten

  • 1 verse biologische maïskolf

  • 600 gr biologische maïskorrels (pot)

  • 2 biologische bosuitjes

  • 200 ml biologische kokosmelk

  • 500 ml water

  • 1 biologisch groentebouillonblokje

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 100 ml kookroom

  • handje verse dille

  • vers gemalen chillivlokken

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Verwijder de eventuele bladeren en snij een stuk van de onderkant van de maïskolf. Leg de maïskolf in een grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook de maïskolf in ongeveer 20 minuten gaar. Als je in de maïskorrels kunt prikken dan zijn ze gaar. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Was dan de bosuitjes en snij deze fijn. Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de bosuitjes even aan. Voeg daarna de maïskorrels (pot), de kokosmelk en het water toe en breng dit al roerend aan de kook. Voeg dan de groentebouillon toe en laat het 5 minuutjes zachtjes doorkoken. Snij ondertussen de dille fijn en zet dit even aan de kant. Haal dan de pan van de warmtebron en voeg 2 eetlepels kookroom bij de soep. Pureer het daarna met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en maak naar wens op smaak  met wat versgemalen peper en zout. Verdeel de soep dan over de kommen en garneer met 2 eetlepels kookroom, wat vers gemalen chilivlokken en de dille. Snij de verse maïskolf nu in 4 stukken en leg in elke kom een stuk maïskolf als finishing touch. Maal hier ook nog wat chilivlokken overheen.

Aantal personen ± 4-6

gazpacho met groene peper, basilicum en komijn

Ingrediënten

  • 700 gram biologische tomaten

  • 1 biologische komkommer

  • 1 biologische rode paprika

  • 1 biologische rode ui

  • 1 biologische groene peper

  • 2 teentjes biologische knoflook

  • 1 biologische limoen

  • 3 eetlepels biologische olijfolie

  • 1 blikje biologische tomatenpuree

  • 1 handje verse basilicum

  • 1 mespuntje komijn

  • wat vers gemalen zout

bereiding

Ontvel de tomaten door ze even één voor één onder te dompelen in een pan met kokend water. Het vel laat dan gemakkelijk los. Schil dan de komkommer en snij de tomaten, de paprika en de komkommer in grove stukken en doe ze in een grote pan. Snij daarna de groene peper en de rode ui fijn. Doe de helft van de groene peper, driekwart van de ui en de helft van de verse basilicum bij de tomatenmassa. Houd het restant even apart. Pers de teentjes knoflook uit en pers het sap van de limoen uit met een vork en doe ook dit in de pan. Voeg nu nog het blikje tomatenpuree, de olijfolie, het mespuntje komijn en 400 ml water toe. Maal er wat zout overheen en pureer het met een staafmixer tot een gladde soep. Je kunt de soep vóór het opdienen even in de koelkast zetten, zodat de soep goed koud is. Serveer de soep in glazen en garneer de soep met de opzij gehouden rode ui, wat groene peper en een blaadje verse basilicum.

Aantal personen ± 3-4

verse spinaziesoep met room

Ingrediënten

  • 400 gr biologische spinazie
  • 1 biologisch sjalotje
  • 100 ml kookroom
  • 600 ml water
  • 1 eetlepel biologische olijfolie
  • 1 biologisch groentebouillonblokje
  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Maak het sjalotje schoon en snij het in grove stukken. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit op laag vuur het sjalotje aan. Was ondertussen de spinazie en voeg die daarna toe. Schep de spinazie regelmatig om totdat deze gesloken is. Voeg daarna 600 ml water toe aan de spinazie en breng dit rustig aan de kook. Voeg de groentebouillon toe zodra de soep kookt. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal daarna de soeppan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan nog wat extra water toe uit de waterkoker. Schenk daarna 50 ml kookroom bij de soep en roer de soep nog even door. Verdeel de soep over de soepkommen en schep er als finishing touch nog een eetlepel kookroom in en maal er wat verse peper over.

Privacy Policy  |  Facebook  |  Instagram  |  E-mail

Copyright De Groene Artisanen  |  All Rights Reserved