Aantal personen ± 2-3

Preisoep met selderij en sinaasappel | DGA Green Food catering

Wortelsoep met sinaasappel en gember

Ingrediënten

  • 500 gr biologische wortelen

  • 1 biologische sinaasappel

  • 1 biologische ui

  • 1 stukje verse biologische gember (2 centimeter)

  • handje verse basilicum

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 3 eetlepels biologische soja room

  • vers gemalen zeezout

bereiding

Rasp de wortelen schoon en snij ze in grove stukken. Schil het stukje gember en halveer deze. Snipper dan de ui, doe de olijfolie in de soeppan en voeg de gesnipperde ui toe. Fruit de ui aan en voeg dan de stukken wortel en gember toe en bak dit nog even mee. Los het bouillonblokje op in 600 ml water en voeg dit bij de wortelen. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zacht doorkoken. Pers ondertussen het sap uit de sinaasappel en zet dit even aan de kant. Prik met een vork even in de wortelen of ze zacht genoeg zijn en pureer daarna met een staafmixer de soep tot een glad geheel. Voeg nu het sap van de sinaasappel toe en meng het goed elkaar. Maak de soep indien nodig op smaak met wat vers gemalen zeezout. Pak de kommen en schenk de soep in de kommen. Serveer de soep met een eetlepel soja room en een blaadje verse basilicum.

Aantal personen ± 3-4

Preisoep met selderij en sinaasappel | DGA Green Food catering

Preisoep met selderij en sinaasappel

Ingrediënten

  • 2 biologische preien

  • 2 stengels biologische selderij

  • 1 biologische sinaasappel

  • 1 biologische ui

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • een handje biologische peterselie

bereiding

Maak de ui schoon en snij deze in grove stukken. Doe de olijfolie in de soeppan en fruit de ui op laag vuur aan. Pak de prei en de selderij en verwijder de onderkant hiervan. Snij ze daarna in grove stukken. Doe alles in een vergiet en spoel het onder stromend water goed schoon en voeg dit bij de ui. Bak dit kort mee en voeg dan 1 liter water toe en 2 bouillonblokjes. Pers het sap van de sinaasappel in een kom en rasp daarna de wat sinaasappelschil in een apart schaaltje. Doe de sap bij de soep en breng de soep aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zacht pruttelen. Snij ondertussen de peterselie grof en voeg de helft bij de soep. Als de tijd verstreken is, pureer dan de soep. Doe nu als laatst de sinaasappelrasp en de overgebleven peterselie in de soep en roer het door elkaar.

Aantal personen ± 2-3

Soep recept groentesoep van sperziebonen, koolrabi en wortel | DGA | Groene bedrijfscatering

Groentesoep met sperziebonen, koolrabi en wortel

Ingrediënten

  • 250 gr biologische sperziebonen

  • 100 gr biologische doperwten

  • 1/2 biologische koolrabi

  • 1 biologische wortels

  • 1 biologische lente-ui

  • handje verse biologische peterselie

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 1 biologisch groentebouillonblokje

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Maak de koolrabi schoon, halveer deze en snij in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet. Rasp vervolgens de wortel schoon, verwijder de onderkant en snij deze in plakjes. Verwijder dan de worteltjes van de lente-ui en snij ook deze in plakjes. Doe beide bij de koolrabi. Maak dan de sperziebonen schoon en doe ook deze bij de koolrabi. Spoel de groenten onder stromend water schoon en doe het daarna in een soeppan. Voeg daar 750 ml water bij en breng dit aan de kook. Voeg het 1,5 bouillonblokje toe zodra het water kookt en zet dan de warmtebron laag. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken en snij ondertussen de peterselie grof. Voeg na de 15 minuten de peterselie en de olijfolie toe, roer door elkaar en laat de soep nog 5 minuten staan. Maak de soep indien gewenst op smaak met wat vers gemalen peper en zout.

Aantal personen ± 2-3

Aspergesoep met aardappel en kiemgroenten

Ingrediënten

  • 500 gr biologische witte asperges

  • 1 biologische ui

  • 1 biologische aardappel (kruimig)

  • 1 biologische bouillonblokje

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • een handje verse kiemgroenten

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Snij de onderkant van de asperges en maak de ze schoon. Maak de ui schoon en snipper deze. Schil de aardappel en halveer deze. Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Fruit de stukjes ui aan totdat deze glazig zijn en voeg dan de asperges en de stukken aardappel toe. Los 1 blokje bouillon op in 500 ml water en doe dit bij de ui/asperge mengsel. Breng dit aan de kook en laat de soep 30 minuten zacht doorkoken. Haal dan de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Maak de soep op smaak met wat vers gemalen peper en zout. Serveer de soep in een kom en garneer deze met wat verse kiemgroenten.

Aantal personen ± 2-3

verse tomatensoep met wortel en tijm vegan recepten DGA bedrijfscatering

verse tomatensoep met wortel en tijm

Ingrediënten

  • 9 biologische romatomaten

  • 1 biologische wortel

  • 1 biologische ui

  • 2 teentjes biologische knoflook

  • 1 biologische groentebouillonblokje

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 3 takjes verse tijm

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Spoel de tomaten onder stromend water schoon en snij deze in grove stukken. Maak dan de wortel, de knoflook en de ui schoon en snij deze ook in grove stukken. Pak een soeppan en verwarm de olijfolie. Voeg dan de wortel, de knoflook, de tijm en de ui toe en fruit dit even aan. Bewaar eventueel wat tijm als garnering. Los dan het bouillonblokje op in 500 ml warm water en voeg dit samen met de gesneden tomaten toe bij het uienmengsel. Maak het op smaak met wat vers gemalen peper en zout en breng dit aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten koken. Haal dan de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Serveer de soep in de kommen en garneer met wat verse tijm en vers gemalen peper.

Aantal personen ± 3-4

Groene seldersoep met zoete aardappel en peterselie

Ingrediënten

  • 1 bos biologische groene selder

  • 1 biologische zoete aardappel

  • 1 biologische ui

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 1 biologische groentebouillonblokje

  • 100 ml soja room

  • 1 handje biologische peterselie

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Snij de onderkant van de selder af en snij de stengels in grove stukken. Doe dit in een vergiet en spoel de stukken schoon onder stromend water. Laat dit even uitlekken. Maak dan de ui schoon en snipper deze. Doe de olijfolie in een soeppan en voeg de ui en stukken selder toe. Fruit dit 3 minuten aan. Schil ondertussen de zoete aardappel en snij deze in stukken. Voeg dit bij de selder en bak dit nog even mee. Los dan het groentebouillonblokje op in 750 ml warm water en schenk dit in de soeppan. Breng de soep aan de kook en laat het op zacht vuur 25 minuten doorkoken. Schenk dan de room bij de soep en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Maak indien nodig op smaak met vers gemalen peper en zout. Vul de kommen met de groene seldersoep en garneer de kommen met wat peterselie.

Aantal personen ± 3-4

Allergenen soepen pastinaak venkel gember recept DGA bedrijfscatering vegan vegetarisch

pastinaaksoep met venkel en gember

Ingrediënten

  • 3 biologische pastinaken

  • 1 biologische venkel

  • 1 biologische rode ui

  • 1 teentje biologische knoflook

  • 1 stukje gember (2,5 cm)

  • 2 biologische groentebouillonblokjes

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Spoel de pastinaken schoon onder stromend water. Snij de pastinaken daarna in grove stukken. Verwijder dan de onder- en bovenkant van de venkel en snij ook deze in stukken. Zet dit even aan de kant. Maak dan de rode ui, de knoflook en de gember schoon en snij deze ook in grove stukken. Verhit nu de olijfolie in een soeppan en voeg de rode ui, de knoflook en de gember toe. Fruit dit even aan en voeg dan ook de stukken pastinaak en venkel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten aan en schep het regelmatig om. Voeg dan 1 liter water toe en de groentebouillonblokjes. Breng dit aan de kook en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Haal dan de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Maak de soep op smaak met wat vers gemalen peper en zout.

Aantal personen ± 4

boerenkoolsoep met courgette en platte peterselie

Ingrediënten

  • 300 gr biologische boerenkool

  • 1 biologische courgette

  • 1 biologisch teentje knoflook

  • 1 biologische rode ui

  • 2 biologische groentebouillonblokjes

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 1 handje verse platte peterselie

  • 1 biologische limoen

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Spoel de boerenkool in een vergiet onder stromend water schoon en laat het uitlekken. Was ook de courgette en snij deze in stukken. Maak dan de teen knoflook en de rode ui schoon en snij deze fijn. Pak een soeppan en doe de olijfolie, de knoflook en de rode ui erin en fruit dit even aan. Voeg dan de boerenkool, de courgette en de peterselie toe en bak alles even om. Bewaar eventueel wat peterselie als garnering. Doe dan één liter water bij de boerenkool en breng dit aan de kook. Voeg daarna de blokjes groentebouillon toe en laat de soep ongeveer 8 minuten koken. Haal dan de pan van de warmtebron en pers het sap van één helft van de limoen bij de soep. Pureer daarna de soep met een staafmixer. Maak de soep indien nodig op smaak met wat vers gemalen peper en zout. Doe de soep in de kommen en garneer met wat gescheurde blaadjes peterselie.

Aantal personen ± 3-4

Recept november DGA bedrijfscatering Allergenen soepen postelein olijfolie zwarte peper biologisch

posteleinsoep met olijfolie en  zwarte peper

Ingrediënten

  • 2 bosjes biologische winterpostelein

  • 2 biologische sjalotjes

  • 1 biologisch teentje knoflook

  • 3 eetlepels biologische olijfolie

  • 800 ml water

  • 2 biologische groentebouillonblokjes

  • vers gemalen zeezout

  • vers gemalen zwarte peper

bereiding

Ontvel de sjalotjes en snij deze in stukjes. Ontvel ook het teentje knoflook en snij deze in flinterdunne plakjes. Doe dit samen met de olijfolie in de soeppan en fruit de stukjes sjalot en knoflook kort aan. Was de postelein en voeg deze bij de stukjes sjalot en knoflook en roer het even goed om. Voeg nu het water en de groentebouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 5 minuten zacht doorkoken en haal daarna de pan van de warmtebron. Maal er nu naar smaak vers gemalen peper en zout overheen en pureer daarna de soep met een staafmixer tot een mooie gladde massa. Verdeel de soep over de kommen en maal er voor de finishing touch nog wat vers gemalen peper overheen.

Aantal personen ± 3-4

knolseldersoep met rode peper en pompoenpitten

Ingrediënten

  • 1 biologische knolselder

  • 1 biologisch sjalotje

  • 600 ml water

  • 100 ml biologische kookroom

  • 1 biologische rode peper

  • 1 handje biologische pompoenpitten

  • 1 eetlepel biologische olijfolie

  • 1 biologisch groentebouillonblokje

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Schil de knolselder en snij deze eerst in plakken, daarna in repen en daarna in blokjes. Maak daarna het sjalotje schoon en snij deze in grove stukken. Doe de olijfolie in een soeppan, zet deze op de warmtebron en verhit de olijfolie. Voeg dan de blokjes knolselder en de stukjes sjalot toe. Bak dit, al omscheppend, ongeveer 5 minuten door en voeg dan het water en het blokje groentebouillon toe. Breng dit langzaam aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Snij ondertussen de rode peper in flinterdunne plakjes en zet deze even aan de kant. Haal dan de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg dan de kookroom en wat vers gemalen peper en zout toe en mix het nogmaals goed door met de staafmixer. Pak nu de kommen en vul deze met de knolseldersoep. Verdeel als finishing touch wat plakjes rode peper over de kommen en maak het af met wat pompoenpitten.

Aantal personen ± 3-4

tomaten-linzen en kikkererwtensoep met feta

Ingrediënten

  • 1 biologische ui
  • 2 eetlepels biologische olijfolie

  • 2 stengels biologische bleekselderij

  • 2 takjes peterselie

  • 3 biologische tomaten

  • 1 pot biologische linzen

  • 1 pot biologische kikkererwten

  • 1 blikje biologische tomatenpuree

  • 50 gr Feta

  • 1 theelepel Ras el Hanout

  • vers gemalen zout

  • vers gemalen chilivlokken

bereiding

Pel de ui en snij deze in stukjes. Snij daarna de bleekselderij en de peterselie in stukjes en zet het even aan de kant. Was de tomaten en snij het topje van de tomaten af en verwijder deze, snij de tomaten daarna in plakjes en dan in blokjes. Doe nu de olijfolie in de pan en voeg de ui en de stukjes bleekselderij toe en bak dit door totdat de uien glazig zijn. Voeg dan de tomatenpuree en de Ras el Hanout toe en bak het even goed mee. Voeg daarna  de kikkererwten, de linzen en de blokjes tomaat toe. Vul het aan met 350 ml water en breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het 20 minuten zacht doorkoken. Maak de soep eventueel op smaak met wat vers gemalen zout. Mocht de soep te dik naar wens zijn, kun je er nog wat water toevoegen. Schep de soep in de kommen en garneer de soep als finishing touch met verse peterselie en wat Feta kaas en maal er wat verse chilivlokken overheen.

Aantal personen ± 4

maïssoep met room, dille en chilivlokken

Ingrediënten

  • 1 verse biologische maïskolf

  • 600 gr biologische maïskorrels (pot)

  • 2 biologische bosuitjes

  • 200 ml biologische kokosmelk

  • 500 ml water

  • 1 biologisch groentebouillonblokje

  • 1 eetlepel kokosolie

  • 100 ml kookroom

  • handje verse dille

  • vers gemalen chillivlokken

  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Verwijder de eventuele bladeren en snij een stuk van de onderkant van de maïskolf. Leg de maïskolf in een grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook de maïskolf in ongeveer 20 minuten gaar. Als je in de maïskorrels kunt prikken dan zijn ze gaar. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Was dan de bosuitjes en snij deze fijn. Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de bosuitjes even aan. Voeg daarna de maïskorrels (pot), de kokosmelk en het water toe en breng dit al roerend aan de kook. Voeg dan de groentebouillon toe en laat het 5 minuutjes zachtjes doorkoken. Snij ondertussen de dille fijn en zet dit even aan de kant. Haal dan de pan van de warmtebron en voeg 2 eetlepels kookroom bij de soep. Pureer het daarna met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en maak naar wens op smaak  met wat versgemalen peper en zout. Verdeel de soep dan over de kommen en garneer met 2 eetlepels kookroom, wat vers gemalen chilivlokken en de dille. Snij de verse maïskolf nu in 4 stukken en leg in elke kom een stuk maïskolf als finishing touch. Maal hier ook nog wat chilivlokken overheen.

Aantal personen ± 4-6

gazpacho met groene peper, basilicum en komijn

Ingrediënten

  • 700 gram biologische tomaten

  • 1 biologische komkommer

  • 1 biologische rode paprika

  • 1 biologische rode ui

  • 1 biologische groene peper

  • 2 teentjes biologische knoflook

  • 1 biologische limoen

  • 3 eetlepels biologische olijfolie

  • 1 blikje biologische tomatenpuree

  • 1 handje verse basilicum

  • 1 mespuntje komijn

  • wat vers gemalen zout

bereiding

Ontvel de tomaten door ze even één voor één onder te dompelen in een pan met kokend water. Het vel laat dan gemakkelijk los. Schil dan de komkommer en snij de tomaten, de paprika en de komkommer in grove stukken en doe ze in een grote pan. Snij daarna de groene peper en de rode ui fijn. Doe de helft van de groene peper, driekwart van de ui en de helft van de verse basilicum bij de tomatenmassa. Houd het restant even apart. Pers de teentjes knoflook uit en pers het sap van de limoen uit met een vork en doe ook dit in de pan. Voeg nu nog het blikje tomatenpuree, de olijfolie, het mespuntje komijn en 400 ml water toe. Maal er wat zout overheen en pureer het met een staafmixer tot een gladde soep. Je kunt de soep vóór het opdienen even in de koelkast zetten, zodat de soep goed koud is. Serveer de soep in glazen en garneer de soep met de opzij gehouden rode ui, wat groene peper en een blaadje verse basilicum.

Aantal personen ± 3-4

verse spinaziesoep met room

Ingrediënten

  • 400 gr biologische spinazie
  • 1 biologisch sjalotje
  • 100 ml kookroom
  • 600 ml water
  • 1 eetlepel biologische olijfolie
  • 1 biologisch groentebouillonblokje
  • vers gemalen peper en zout

bereiding

Maak het sjalotje schoon en snij het in grove stukken. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit op laag vuur het sjalotje aan. Was ondertussen de spinazie en voeg die daarna toe. Schep de spinazie regelmatig om totdat deze gesloken is. Voeg daarna 600 ml water toe aan de spinazie en breng dit rustig aan de kook. Voeg de groentebouillon toe zodra de soep kookt. Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal daarna de soeppan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan nog wat extra water toe uit de waterkoker. Schenk daarna 50 ml kookroom bij de soep en roer de soep nog even door. Verdeel de soep over de soepkommen en schep er als finishing touch nog een eetlepel kookroom in en maal er wat verse peper over.

Privacy Policy  |  Facebook  |  Instagram  |  E-mail

Copyright De Groene Artisanen  |  All Rights Reserved